iCulture iKids logo

iKids week 33: MarcoPolo Arctic, Shape Gurus en meer

In deze iKids gaan we met vormen puzzelen in Shape Gurus, leren we over het poolgebied in MarcoPolo Arctic en kijken we tekenfilms met YouToons TV.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Terug van vakantie en binnenkort weer in de schoolbanken? Tijd om de hersens weer aan het werk te zetten. Bijvoorbeeld met MarcoPolo Arctic, een app die kinderen laat kennismaken met dieren in het poolgebied, of met Shape Gurus, een fraai spel waarmee de allerkleinsten kunnen puzzelen met vormen. Maar naast het kraken van de hersens is ontspanning natuurlijk ook belangrijk. Daarvoor bespreken we YouToons TV, een video-applicatie met tekenfilms die speciaal voor kinderen worden geselecteerd. Als ze moe zijn van al het buitenspelen is dit ideaal (en rustig!) vertier.

Shape Gurus

Na de release van reken-app Star Gurus heeft ontwikkelaar Colto een nieuwe app uitgebracht voor de allerkleinsten: Shape Gurus. In deze puzzel-applicatie kunnen ze aan de slag met 27 interactieve puzzels. Probeer driehoeken, vierkanten en cirkels naar de juiste omtrek te slepen en draai vormpjes in de goede stand zodat ze precies op hun plek passen. Of, voor de gevorderde kleuter, bepaal welke vorm uit de toon valt. Bij elk figuurtje wordt de kleur en naam van de vorm opgenoemd, helaas nog niet in het Nederlands. Goed voor hun internationale vocabulaire zullen we maar zeggen. Wat Shape Gurus een streepje voor geeft zijn de geestige animaties die in de puzzels zijn verwerkt. De raket die je bouwt vliegt naar de maan en het nestje dat je in elkaar zet is voor een vrolijke vogel die komt aanvliegen. De app is geschikt voor kinderen van 2 tot 5 jaar en heeft geen in-app aankopen of reclames.

MarcoPolo Arctic

Ontwikkelaar MarcoPolo Learning heeft met zijn apps duidelijk een niche gekozen: kinderen leren over moeder natuur en de aarde. In 2014 werd MarcoPolo Ocean uitgebracht, waarin je meer te weten komt over het leven in de zee en eerder dit jaar het prijswinnende MarcoPolo Weather, waarin alle weersomstandigheden worden doorgenomen. Bij het nieuwe MarcoPolo Arctic ligt de focus op de natuur en dieren in het poolgebied. De opzet van de applicatie is hetzelfde gebleven. Kies dieren uit een balk onderin het scherm en laat ze vrij in de ijszee, de toendra of de taiga. Daarnaast zijn er puzzels en mini-games te spelen. Gooi bijvoorbeeld een bal naar de zeehonden zodat ze kunnen jongleren of bekogel nietsvermoedende herten stiekem met sneeuwballen. Vergeet niet om de dieren te voeren en ook een keertje in het amfibievoertuig te stappen. Daarmee kan je rondrijden én onder water varen, net als in Bassie en Adriaan. Er valt dus genoeg te ontdekken!

YouToons TV

Jaren geleden bespraken we op iCulture al Koekoek TV, een goed gewaardeerde video-applicatie voor kinderen die nog steeds in de App Store staat. In de tussentijd heeft dezelfde ontwikkelaar echter een nieuwe app gemaakt: YouToons TV. Deze applicatie, geschikt voor kinderen tot 6 jaar, is vooralsnog volledig gratis en laat handmatig geselecteerde cartoons en korte tekenfilms zien. Hierdoor kunnen kinderen op hun gemakje video’s kijken zonder ongepast materiaal tegen te komen. In tegenstelling tot Koekoek TV richt YouToons zich op een internationaal publiek, wat inhoudt dat de beschikbare video’s geen gebruik maken van taal. Denk aan klassiekers als Pingu of nieuwere animaties als Bernard. Vooralsnog zijn er iets meer dan honderd verschillende filmpjes te bekijken, dus kinderen kunnen behoorlijk lang vooruit.

YouToons TV

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:54
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.