Nieuw Netflix-logo

Netflix-app ondersteunt 3D Touch, iPad Pro en Post-play-ervaring

Een update voor de Netflix-app op iPhone en iPad geeft de videodienst ondersteuning voor de iPad Pro en 3D Touch. Daarnaast kun je nu ook de Post-play-ervaring gebruiken op de iPhone.

Nieuw Netflix-logo De iOS-app van Netflix (link) heeft zojuist een omvangrijke update gekregen. Niet alleen is de app van de videodienst vanaf vandaag geschikt voor de iPad Pro, je kunt nu ook de Post-play-ervaring op je iDevice bekijken als een aflevering afgelopen is. De update voor Netflix is vanaf nu beschikbaar.

Versie 8.0 van de Netflix-app voegt ondersteuning voor 3D Touch toe, zodat je op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus onder meer Peek & Pop kunt gebruiken. Handig als je een pagina van een serie of film vluchtig wilt bekijken, maar niet heel het scherm wilt openen. Opvallend genoeg voegt de update geen Snelle Acties aan het app-icoon van Netflix toe.

Post-play ervaring nu ook op iPhone

Dankzij ondersteuning voor de iPad Pro ziet de app er op het grote scherm van de tablet er niet meer ‘opgeblazen’ uit, omdat alle afbeeldingen nu in de juiste resolutie weergegeven worden. Een belangrijkere functie voor alle iPhone-gebruikers is echter de Post-play-ervaring.

De Netflix-app ondersteunt nu 3D Touch na een grote update.
Screenshot:9to5mac

Als een film of serie nu afgelopen is, verschijnt er een nieuw scherm op je iDevice, met daarin suggesties voor andere video’s. Als je een serie aan het kijken bent is dit bijvoorbeeld de volgende aflevering, terwijl je soortgelijke films te zien krijgt als je net een film hebt afgekeken.

Hierdoor hoef je minder vaak handmatig iets nieuws te zoeken in de Netflix-app, een ongemak waar Netflix hard aan werkt om te verhelpen. Zo werd eerder vandaag nog duidelijk dat Netflix het automatisch afspelen van trailers in de menu’s test. Deze filmpjes duren gemiddeld 90 seconden, en geven de gebruiker direct een indruk of de film of serie iets voor hem is. Je kunt meer lezen over deze test met automatische trailers in het onderstaande artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2016, 20:12
Categorie Apps
Onderwerp netflix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.