Reacties voor: Nieuwe EU-wet zorgt dat je Netflix kunt kijken in alle Europese landen

Netflix en andere videodiensten moeten vanuit andere EU-landen toegankelijk zijn, vindt de EU. Het wetsvoorstel is al goedgekeurd door de lidstaten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Zou dat dan ook gaan gelden voor bv Foxsports ?

  2. Kan ik dan ook eindelijk via BBC iPlayer content terugkijken?

  3. VPN aan en ik kan overal Netflix kijken, dus wat mij betreft geen haast. Maar zou voor veel mensen wel welkom zijn. Snap niet waarom een Nederlands account niet gewoon overal ter wereld Nederlandse content kan kijken, Netflix loopt wat dat betreft echt achter in techniek.

  4. Het is Netflix voor en na in dit artikel. Het zou eigenlijk moeten gaan over NPO, RTL XL en kijk van SBS en de SVOD. Deze nationale initiatieven moeten hun business model helemaal op de schop gooien. Met dit voorstel is het gratis kijken naar een NPO1 stream ten dode opgeschreven.

  5. Zo hoort het ook gewoon te zijn.

  6. @Jan: Dat zou wel de bedoeling zijn, alleen is Engeland weer een twijfelgeval vanwege het “Brexit” referendum.
    Als de engelse vóór een Brexit stemmen, helaas, maar dan hoeft de BBC zich niet een de EU regels te houden.
    Overigens, als de Engelse voor de Brexit stemmen dan hebben de EU regels geen zin meer want dan is de EU een kaartenhuis wat zeer snel zal instorten.

  7. Even een gedachte. Als Videoland een afspraak heeft met een productiehuis om een serie of film aan te bieden en persoon A heeft een abonnement op Videoland en verblijft drie weken in Bulgarije dan is het niet zo dat Netflix deze klant kan wegsnoepen.

    Het initiatief is niets meer dan het unificeren van de Europese markt: geografische locatie is niet meer afhankelijk voor het landelijke aanbod van een internationale dienst als je in het buitenland zit. Het zal dan – juridisch – niet zo zijn dat we een Duits abonnement kunnen nemen, maar dat we hetzelfde abonnement houden met toegang tot een EU-database.

    De situatie die geschetst is over Videoland volgt een veel latere uitwerking. Immers, als een productiehuis afspraken maakt met een aanbieder is deze service via dezelfde aanbieder EU-breed te zien als men via de aanbieder een abonnement heeft. Het is dus niet zo dat deze content bij andere aanbieders ook in het aanbod komt noch dat door de wet de content ongeacht aanbieder beschikbaar komt.

  8. Netflix wil sowieso al zelfde content over de hele wereld.. Dit las ik laatst in een artikel: “Netflix wil dat kijkers overal ter wereld dezelfde films en series kunnen streamen. Het bedrijf heeft daarom besloten in de toekomst alleen nog over wereldwijde licenties te onderhandelen. Dat maakte directeur Reed Hastings woensdag bekend tijdens een speech op de techbeurs CES in Las Vegas.”

  9. Mooi, ook Ziggo Horizon kijken in het buitenland voor iedereen (ik deed het al met VPN).
    Jammer alleen dat ze bij Apple ook Airplay blokkeren in de app zodat je niet via je AppleTV naar je iPad of iPhone kan kijken.

  10. Opera vpn downloaden app, zet de land naar USA, en je kunt overall ter wereld netflix USA kijken. Problem opgelost.

    Niet moeilijk doen,

  11. Het is jammer, eigenlijk was het idee om het aanbod van bv Netfilx overal gelijk te maken, dat je niet net zoveel betaald (of meer) als de US klanten, maar veel minder content zou hebben,
    en de aanbieders geen onderscheid zouden mogen maken in welk land je woont, maar blijkbaar zijn de lobbyisten druk bezig geweest, en hebben ze er weer een heel zwakke wet van kunnen maken 🙁

    steevast wordt gesuggereerd dat de prijzen omhoog zouden gaan als er geen regio restricties zouden zijn, en dat producenten en filmstudio’s meer geld zouden gaan vragen is onzin, er zou juist meer concurrentie plaatsvinden, en hebben de producenten en filmstudio’s minder macht krijgen, waardoor het veel goedkoper zou worden voor de consument.

    nu bepalen de producenten en filmstudio’s precies waar en wanneer, de content terecht komt, en wat zij willen wat je voor de content betaald, waardoor ze meerdere keren inkomsten krijgen van de zelfde content (double dipping)

    De producenten en filmstudio’s doen altijd heel zielig over de inkomsten die ze krijgen, en verliezen aan illegale download, maar de werkelijkheid is heel anders, en proberen ze door goed te lobbyen hun macht (financiële positie) te behouden.

    Onderzoeken laten blijken dat illegale downloads niet van invloed zijn op hun inkomsten, en dat downloaders zelfs meer legale media kopen dan niet downloaders,
    en films die voor de release op een torrent verschijnen niet minder winst draaien.

    Het hele principe van regio verdeling van de aardbol is zo 1980 🙂

  12. @Hot12345: dat zou voor ons, vaak in Thailand, ideaal zijn! Wij vinden echter zoiets wel wat ingewikkeld opzetten. Is daar ergens een uitgebreidere uitleg van te vinden misschien?

  13. VPN werkt niet meer hoor. Was pas in de US en wilde een Nederlandse film kijken die niet op de US versie staat. Dus vpn one click aan maar kreeg mooi een melding van Netflix dat ze een vpn dienst niet accepteren. En het werkte dus niet.

  14. @FP: VPN werkt nog prima, alleen de commerciele VPN diensten worden geblokkeerd ddor Netflix.
    Mijn ouders wonen in Florida en ik heb via 2 Cisco ASA5505’s een permanente VPN met Amerika en kijk ook zonder problemen naar Netflix USA

  15. @Mark: @Jan: Jullie halen twee dingen door elkaar. Netflix is een betaalde streamingdienst. De BBC (en NPO) zijn publieke omroep. Dat we in Nederland op TV BBC kunnen kijken komt omdat we daar via ons TV abonnement voor betalen. Maar dat wil niet zeggen dat we ook iBBC mogen gebruiken. De Britten betalen veel meer dan wij voor de BBC dus het is ook niet erg vanzelfsprekend dat wij al hun diensten mogen gebruiken

  16. Hebben ze niet eerst wat anders om eerst te regelen? (Ik ben het ar an sich wel met eens hoor), de achterlijke constructie van de commerciëler waar je bijna drie dubbel voor betaald, speciale ontvanger, met extra abbo en dan ook nog extra reclame … Terwijl ik zo ongeveer alle Engelse zenders gratis uit de lucht pluk, met een standaard ontvangertje (als je slim bent, zat ie zelfs al in je tv …) maar daar wil de politiek zich niet mee bemoeien vanwege het eigenbelang van de politici zelf !!! Maar aanbieders uit het verre buitenland die tikken we wel op de vingers …

  17. Origineel geplaatst door Jan
    Kan ik dan ook eindelijk via BBC iPlayer content terugkijken?

    De Britse regering is van plan om de BBC te dwingen dat zij van hun iPlayer een account-gebaseerd model maken, waarbij registratie alleen mogelijk is met een geldige TV licence (en die is peperduur). iPlayer kun je dan eigenlijk wel vergeten.

  18. Origineel geplaatst door Hot12345
    Opera vpn downloaden app, zet de land naar USA, en je kunt overall ter wereld netflix USA kijken. Problem opgelost.

    Niet moeilijk doen,

    Werkt voor mij niet… Krijg een foutmelding. De strekking: “Sorry maar we zien dat u een VPN gebruikt, schakel het NU uit!!!!!!!!1!”

    Jammer.

    OT: Het is toch eigenlijk van de gekke dat ik niet gewoon (nog) oudere afleveringen van Family Guy kan terugkijken, terwijl ik daarvoor, in feite, toch betaal?

  19. Als ik dit artikel lees, blijft de geo-blocking van Netflix overeind.

  20. @Mauzze: Welk VPN service gebruik je dan? Volgens mij heeft netflix er een paar geblokkeerd

  21. Haha eindelijk iets wat de EU goed doet 😛

  22. @Eddy:

    Ja idd dat zou ik ook graag willen weten want hier werkt geen één Vpn meer…

  23. Origineel geplaatst door Ewout
    Als ik dit artikel lees, blijft de geo-blocking van Netflix overeind.

    Ja dit artikel had ik ook gelezen dus ik ben blij dat jij dit aanhaalt, ik weet nu niet goed meer wat er gaat gebeuren

  24. Iemand een idee of HBO dan ook beschikbaar wordt in België?

  25. Hehe, het zou tijd worden. Helaas werkt VPN ook niet altijd in het buitenland. Hoewel: Netflix trapt daar wel in. Horizon tv vaak niet.

  26. Eigenlijk zou het heel simpel moeten zijn. Heb je een NL account dan kan je overal ter wereld inloggen met je NL account op je NL content. Dan hebben ze ook dat VPN geneuzel niet meer.

  27. Exclusiviteit is sowieso een farce. Alsof ik overstap van Netflix naar Videoland. Wordt gewoon een torrent dan! Doei!

    Verder goed plan. De kwaliteit is hoog in Europa. En ik wil het allemaal kunnen zien. Grenzen voor digitaal moeten heel snel verdwijnen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.