Nest Thermostat E

Nest Thermostat E onthuld: goedkopere thermostaat draait om eenvoud

De Nest Thermostat E is een goedkopere uitvoering van de Nest. De thermostaat is goedkoper en heeft minder functies dan zijn luxe voorganger.

Nest heeft voor het eerst sinds 2011 een nieuw model van de Nest Learning Thermostat onthuld. De Nest E is een simpele uitvoering met een vriendelijker prijskaartje.


Nest Thermostat E

Nest Thermostat E

De nieuwe warmteregelaar heet officieel Nest Thermostat E en ligt voor $169 in de winkel, terwijl het originele model nog steeds $249 kost. Deze thermostaat is eenvoudiger, heeft minder functies en ziet er minder duur uit. Het bedrijf kwam er namelijk achter dat sommige consumenten zich niet comfortabel voelen met spullen die er iets te luxe uitzien. Daarom is de Nest Thermostat E uitgevoerd in wit plastic en niet in de combinatie van geborsteld aluminium met glas. De nu aangekondigde versie is bedoeld voor de Amerikaanse markt; details over de Europese versie zijn nog niet bekendgemaakt. De thermostaat lekte eerder al uit.

Nest Thermostat E aan de muur

De Thermostat E ziet eruit als een Nest, maar er missen een aantal dingen. Zo ontbreekt de metalen ring die het apparaat lekker zwaar deed aanvoelen. Ook zit er geen helder scherm op, maar een gedimde witte LCD waarbij het lijkt alsof je door een laagje frosted glass kijkt. De letters zijn daardoor minder scherp, maar dat is een bewuste keuze. Het apparaat moet juist zo min mogelijk opvallen in de kamer, terwijl het duurdere model veel meer een blikvanger is.

De goedkopere Thermostat E toont je alleen de huidige temperatuur, niet het tijdstip of het weerbericht. Ook werkt het alleen met 85% van de meest gangbare verwarmingssystemen in de VS, niet met de meer gecompliceerde systemen die ook kunnen verwarmen en koelen. Bedienen doe je uiteraard via de Nest-app en ook de zelflerende functies zitten erin. De Thermostat E is standaard al voorzien van een tijdschema. Dit zorgt ervoor dat gebruikers die niet de moeite nemen om iets in te stellen, toch al geld kunnen besparen. Alles benadrukt dat dit de thermostaat is ‘voor de rest van ons’: mensen die niet zo bezig zijn met smart home en in hun (niet zo luxe ingerichte) huis een moderne thermostaat nodig hebben.

Met deze Thermostat E wil Nest dan ook een nieuwe markt aanboren: mensen die wat prijsbewuster zijn en een zo goedkoop mogelijk apparaat aan hun muur willen hangen. Bijvoorbeeld omdat ze dan korting krijgen bij hun energiebedrijf of andere voordeeltjes kunnen meepakken, zonder dat ze bewust voor een Nest kiezen.

Nest’s meest recente productlancering was de Nest IQ Cam, een beveiligingscamera met gezichtsherkenning. Die was wat duurder dan eerdere modellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2017, 8:51
Categorie Accessoires
Onderwerpen nest, thermostaat
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.