Nest thermostaat nieuw

‘Nest werkt aan goedkopere thermostaat van wit plastic’

Nest werkt aan een goedkopere versie van de slimme thermostaat. Daarbij is luxe zwart met metaal ingeruild voor wit plastic.

Nest werkt aan een goedkopere versie van de slimme thermostaat. Daarbij is luxe zwart met metaal ingeruild voor wit plastic.

Nest thermostaat nieuw

Nest: nieuwe thermostaat van wit plastic?

Dit voorjaar bleek al dat Alphabet-dochter Nest bezig is met een nieuwe thermostaat en een alarmsysteem. Voor het eerst is er nu een foto gelekt van deze nieuwe thermostaat, waarbij opvalt dat de fabrikant voor een andere kleur en andere materialen heeft gekozen.

Nest heeft sinds 2011 drie generaties van de Nest-thermostaat uitgebracht, die altijd hetzelfde uiterlijk hadden: zwart met een relatief zware metalen ring rondom, waaraan je moet draaien om de temperatuur in te stellen. Door het zware gewicht voelt het kwalitatief goed aan. Of dat ook het geval is bij dit nieuwe model, dat nu via Evan Blass gelekt is, is nog even afwachten.

‘Verkrijgbaar in 2018’

De foto toont een minder luxe versie van de Nest-thermostaat, die waarschijnlijk goedkoper gaat worden dan de huidige prijs van €250. De temperatuur wordt afgebeeld als kleurrijk getal op een wit plastic scherm. Het is nog onduidelijk of deze ook aanraakgevoelig is.

Eerder meldde Bloomberg al dat de goedkopere Nest minder dure componenten zal hebben en in de loop van 2018 beschikbaar komt. Het duurt dus nog wel even voordat Nest het officieel gaat aankondigen. Nest zou verder ook nog werken aan een deurbel. Er waren bovendien geruchten dat Nest zou overwegen om HomeKit te ondersteunen, nu de regels daarvoor versoepeld zijn en er met een software-update ondersteuning toegevoegd kan worden, maar we betwijfelen of ze daar druk mee bezig zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2017, 9:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen nest, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.