Withings is nu Nokia Health.

Gerucht: ‘Nest wil Nokia Health overnemen’

Nokia wil af van gezondheidstak

Nest zou één van de geïnteresseerden zijn in Nokia's Health-tak. Nokia wil af van haar gezondheidsproducten, dat ze een aantal jaar geleden overnamen van het Franse Withings. De Franse overheid ziet een overname van Nest echter niet zitten.

Sinds juni 2017 is het gezondheidsmerk Withings onderdeel van Nokia. Onder de noemer Nokia Health is er al een aantal nieuwe producten op de markt gebracht, waaronder een nieuwe weegschaal en bloeddrukmeter. Nokia wil echter weer af van deze gezondheidstak. Na tegenvallende resultaten ziet Nokia geen toekomst meer in de Health-divisie, zo bleek uit een memo. Maar wie zou deze tak dan over willen nemen? Volgens bronnen heeft Google’s Nest wel oren naar de gezondheidsproducten.

Nest wil Nokia Health overnemen

Nest zou één van de geïnteresseerde partijen zijn om de gezondheidsproducten over te nemen. Nest maakt momenteel alleen maar slimme producten voor in huis, zoals beveiligingscamera’s en thermostaten. Gezondheidsproducten vind je nog niet in het assortiment van Nest, maar het is nog lang niet zeker dat dat ook staat te gebeuren. De Franse overheid steekt er namelijk een stokje voor.

Withings, het originele bedrijf achter de gezondheidsaccessoires, is van origine een Frans bedrijf. De Franse overheid zou ernaar streven om de producten weer in handen te laten vallen van een Frans bedrijf. Er zouden dan ook nog twee Franse bedrijven in de race zijn om de gehele tak over te nemen. De Franse overheid wil bovendien een zelfde soort schandaal als met Cambridge Analytica en Facebook voorkomen. De overheid is bang dat als Nokia’s Health-tak in handen komt van Nest, Google aan de haal gaat met belangrijke persoonsgegevens. Google staat net als Facebook niet bekend om zijn grote zorgvuldigheid wat betreft persoonlijke data.

Het is bovendien nog onduidelijk wat Nokia exact van plan is met de gezondheidsproducten. De rebranding van Withings naar Nokia Health nam nogal wat tijd in beslag en voor dit jaar heeft het bedrijf nog de Nokia Sleep in de planning staan. Als de tak weer in volledig andere handen valt, betekent dit dat alle producten wederom een naamswijziging krijgen. Tegelijkertijd zit Google zelf nog midden in de overname van Nest, waarbij de naam Nest behouden blijft.

Het blijft voorlopig dus nog spannend wie er uiteindelijk met de gezondheidsproducten vandoor gaat. Voorlopig liggen de producten van Nokia Health nog gewoon in de schappen, ook bij de Apple Store. Mocht Nest de accessoires inderdaad overnemen, dan is het nog maar de vraag of Apple ze nog wil blijven aanbieden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2018, 8:56
Bron Bron Wareable
Categorie Accessoires
Onderwerpen nest, nokia, withings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.