Apple zoekt cloud-engineer via verborgen webpagina

Hoe vind je iemand die ook de verborgen sluipwegen van internet weet te doorgronden? Door een vacature te verstoppen op een verborgen webpagina natuurlijk.

Hoe vind je iemand die ook de verborgen sluipwegen van internet weet te doorgronden? Door een vacature te verstoppen op een verborgen webpagina natuurlijk.

Apple cloud-vacature

Apple zoekt cloud-engineer

Apple is op zoek naar een cloud infrastructuur-engineer en deed dat op een bijzondere manier: door de vacature op een verborgen webpagina te zetten. De pagina is inmiddels weggehaald want inmiddels is de uitdaging eraf. Iedereen die Apple-nieuwssites kan lezen weet nu over het bestaan van de vacature. Apple zocht iemand die zou werken aan kritieke componenten in de infrastructuur.

cloud engineer vacature

De pagina zat verstopt op het adres us-east-1.blobstore.apple.com (inmiddels offline gehaald) en werd ontdekt door een redacteur van ZDNet – al bestaat er altijd de kans dat Apple het opzettelijk gelekt heeft voor wat extra publiciteit.

Apple liet op de pagina weten dat het op zoek is naar een kandidaat die schaalbare apps en wegdiensten kan ontwerpen en implementeren, vertrouwd is met Java 8, moderne servers en gedistribueerde systemen. Om de pagina te vinden moest je wel wat slimmer zijn dan de doorsnee computeraar.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Apple vacatures voor clouddiensten verstopt. Precies een jaar geleden gebeurde dat ook al eens.

Steeds meer afhankelijk van clouddiensten
Of Apple inmiddels de vacature heeft vervuld is niet bekend. Mocht je alsnog je geluk willen beproeven: je kunt je CV opsturen naar
blob-recruiting [at] group.apple.com. Apple is sterk afhankelijk van allerlei clouddiensten. Niet alleen iCloud, maar ook de App Store, iTunes, Apple Music, Siri en andere diensten maken steeds minder gebruik van de lokale opslagruimte op je toestel en steeds meer van online servers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2017, 15:56
Categorie Apple
Onderwerpen cloud, vacature

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.