Nest Cam IQ Outdoor in de nacht.

Nest Cam IQ Outdoor met gezichtsherkenning nu in Nederland

Nest brengt haar 4K-camera voor buitenshuis ook uit in Nederland. De Nest Cam IQ Outdoor bevat onder andere gezichtsherkenning, zodat je precies weet wie er voor je deur staat. Verder is de camera bestand tegen zwaar weer. Een tijdje geleden kondigde Nest ook een temperatuursensor aan.

Nest had al een camera voor buitenshuis, maar die was nog niet zo slim als de IQ-versie van de binnencamera. Vanaf vandaag komt daar verandering in, een paar maanden nadat de Nest Cam IQ Outdoor in de Verenigde Staten in de verkoop ging. Op een aantal punten verschilt deze camera van de standaard buitenversie die eerder al beschikbaar was. Het grootste verschil zit hem in de 4K-sensor en de gezichtsherkenning. Maar HomeKit-ondersteuning zit er nog steeds niet op.

Nest Cam IQ Outdoor beschikbaar

De Nest Cam IQ Outdoor is de slimmere en geavanceerdere versie van de normale Nest Cam Outdoor waar we vorig jaar een review over schreven. De Nest Cam IQ beschikt over een IP66-classificatie, zodat je hem veilig buiten in de regen, sneeuw en wind kunt hangen. De camera toont beelden in 1080p en kan dankzij de 4K-sensor de camera tot twaalf keer inzoomen. Ook is hij uitgerust met HDR, zodat je beter beeld krijgt als je bijvoorbeeld last hebt van tegenlicht. Hierdoor blijven de details in het beeld behouden, zodat je de omgeving beter in de gaten kunt houden.

Nest Cam IQ Outdoor aan de muur.

Eén van de belangrijkste functies van deze IQ-camera is de gezichtsherkenning. De camera herkent mensen die in beeld staan. Hierdoor krijg je geen melding als bijvoorbeeld je partner of kinderen thuiskomen, omdat de camera herkent dat het om bekende gezichten gaat. De camera heeft ook drie microfoons en een speaker zodat je ermee kan praten. Net als de gewone Outdoor heeft deze camera een kijkhoek van 130 graden.

Nieuw Nest Aware-abonnement
Net als elke andere camera is de Nest Cam IQ Outdoor uit te breiden met een Nest Aware-abonnement. Voor €10 of €30 per maand kun je je videobeelden van respectievelijk tien en dertig dagen terugkijken, clips maken en intelligente meldingen ontvangen. Er is nu een derde abonnement bij gekomen dat een stukje goedkoper is. Voor €5 per maand (of €50 per jaar) bekijk je je geschiedenis van de afgelopen vijf dagen. Overige functies van dit abonnement zijn hetzelfde als bij de duurdere versies.

De Nest Cam IQ Outdoor is vanaf later deze week leverbaar bij onder andere Coolblue voor €379. Je kan hem ook voor dezelfde prijs direct bij Nest bestellen. Naast de IQ-versie is ook de standaard Nest Cam Outdoor nog steeds verkrijgbaar voor €179.

Nest temperatuursensor

Nest gaat binnenkort nog een ander product op de markt brengen: een slimme temperatuursensor. Dit is een accessoire voor de Nest Thermostat. Je kunt het apparaatje voor 39 dollar per stuk pre-orderen, of je koopt meteen drie stuks voor 99 dollar. Een dergelijke sensor kan helpen om energie te besparen, omdat de Nest Thermostat ook weet hoe warm of koud het in andere kamers is. Met een extra draadloze sensor stuur je de metingen naar de thermostaat, zodat deze rekening kan houden met de warmteverdeling in huis. Of de sensor ook naar Nederland komt is nog onduidelijk; bij de Nest Cam IQ Outdoor duurde het ook een paar maanden voordat de sprong naar de andere kant van de oceaan werd gemaakt. De temperatuursensor werkt niet met de eerste en tweede generatie Nest.

Het instellen van de sensor is simpel: je zet het ding op een kast of bevestigt het aan een muur en koppelt het met je bestaande Nest-systeem. Vervolgens stel je de gewenste temperatuur in. Heb je meerdere sensoren, dan kun je aangeven welke prioriteit krijgt. Je kunt in totaal 18 sensoren koppelen.

Nest Temperature Sensor babykamer

Bij Ecobee en andere fabrikanten had je al de mogelijkheid om een dergelijke temperatuursensor te gebruiken. Die van Ecobee kunnen ook ‘zien’ of er iemand in de kamer is en prioriteit geven aan kamers waar daadwerkelijk iemand aanwezig is. Ook kun je zelf kiezen voor warmere en koudere ruimtes in huis. Ecobee levert zelfs een sensor mee bij de thermostaat, terwijl je er bij Nest apart voor moet betalen.

Nest Temperature Sensor

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2018, 9:33
Bron Bron Nest
Categorie Accessoires
Onderwerpen beveiligingscamera, nest
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.