Nest Cam Indoor

‘Nest werkt aan duurdere 4K Nest Cam voor binnenshuis’

Nest werkt aan een 4K beveiligingscamera voor binnenshuis. Deze Nest Cam kan details van het beeld in 4K weergeven maar is wel een stuk duurder.

Volgens geruchten gaat Nest, onderdeel van Google, binnenkort een 4K-beveiligingscamera voor binnenshuis aankondigen. Het gaat echter niet om een normale 4K-camera, want de hogere resolutie zal vooral worden gebruikt om beter te kunnen inzoomen.

Nest Cam Indoor

Nest Cam met 4K-beelden

Volgens de website Android Police kan de sensor van de nieuwe Nest-camera technisch gezien 4K-beelden filmen, maar als gebruiker krijg je de beelden in een resolutie van 1080p te zien. De camera kan echter beter inzoomen op secties van het beeld. Je ziet daardoor meer detail dan op een normaal beeld van 1080p. Volgens de website gaat Nest de vernieuwde camera nog deze maand onthullen, voor het einde van mei.

Het ingezoomde beeld geeft je meer mogelijkheden om te zien wat er gaande is. Er is ook een 1080p volledig beeld beschikbaar, waarbij je kunt kiezen op welk gedeelte je wilt inzoomen. Zodra de camera iets ziet bewegen kan het 1080p beeld worden uitgesneden om meer details in full HD te geven. Nest kiest waarschijnlijk hiervoor omdat het streamen van 4K-beelden teveel bandbreedte en opslag kost. Bovendien gaat het bij een beveiligingscamera niet om het volledige beeld, maar om de bewegende details zoals mensen die in beeld lopen.

Nest Cam Outdoor

De vernieuwde camera zal zo’n 100 euro duurder zijn dan het huidige model. Ook zit er naar verwachting een verlichte ring rondom het camera-oog, dat oplicht als de camera opnames maakt. De vernieuwde Nest Cam zou bovendien meer lijken op de Nest Cam Outdoor, de camera voor opnames buitenshuis. Verder zou er in tegenstelling tot de eerdere modellen een aansluiting voor USB-C op zitten. Er is nog ander goed nieuws voor mensen die aanhikken tegen het betaalde abonnement van Nest: een deel van de functies wordt misschien gratis.

Of de geruchten kloppen zullen we al binnen een paar dagen kunnen weten, want mei duurt nog een week.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2017, 9:18
Categorie Accessoires
Onderwerpen 4k, nest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.