Reacties voor: Navigeren met de Apple Pencil op je iPad Pro? Het komt terug in iOS 9.3 (update)

Navigeer jij graag door je iPad Pro met een Apple Pencil? Dan kun je straks beter niet updaten naar iOS 9.3. Het begint er steeds meer op te lijken dat het ontbreken van de navigatiefunctie bewust gedaan is en geen bug betreft.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. Ik heb een pencil en vind het super om er ook mee te kunnen “navigeren”. Niet voor lang gebruik maar gewoon voor taken om snel te wisselen tussen teken apps enz. Dat deze functie eruit gehaald wordt geeft mijn (dure) pencil een stuk minder waarde voor mij..👎🏼

  2. En zo heeft Apple weer een manier gevonden om te bepalen wat zij willen en niet de gebruiker.

  3. Ach ach wat een illussie dat Apple naar zijn klanten luisterd. Bij ios 9 werd de atv 2 gekilled, ook nergens vermeld. De lijst wordt telkens langer met zaken die plots verdwijnen.

  4. Aan de ene kant logisch…

    “Who wants a stylus?” – S. Jobs

  5. Snap niet waar Apple zich druk over maakt, ik maak zelf toch wel uit of ik dat wil of niet.
    Ik wil ook niet dat Apple van die achterlijke prijzen vragen voor hun producten, oh ja dat is Apple die luistert niet naar hun klanten alleen maar naar de kassa.
    Ik was echt van plan om een iPad Pro met Pencil te gaan kopen maar begin nu echt te twijfelen, want wat gaat er nog meer uit straks?
    Misschien toch maar naar een ander merk (MS of Samsung)?

  6. Als Apple altijd maar naar de gebruikers had geluisterd, dan waren al die mooie producten er überhaupt niet geweest.

  7. Natuurlijk om de punt te beschermen tegen overmatig gebruik. En natuurlijk om duidelijk te maken dat het om een pen gaat en niet om een stylus.

  8. Wat ik niet snap is dat Apple nog geen losse puntjes verkoopt (al zouden die natuurlijk nog niet stuk moeten gaan)

  9. iOS 9.3 is er komende maand nog niet hoor. In april pas, heb ik horen fluisteren.

  10. Wat heb je op een pro aan een split screen van bv een tekenprogramma en je mail als je telkens een andere tool nodig hebt, voor de ene een pencil en voor de andere je vinger? Ik stuur alvast een bug report.

  11. Ik denk dat het in de definitieve versie voor de gebruiker naar wens instelbaar (aan/uit vinken) wordt gemaakt om met de Apple Pencil wel of niet te kunnen navigeren.

  12. @Rick de Jong: ik herinner die quote nog heel goed van jobs
    en moet je nu kijken! een stylus? en iphones grote dan 4 inch 😉
    haha

  13. Origineel geplaatst door Rick
    Als Apple altijd maar naar de gebruikers had geluisterd, dan waren al die mooie producten er überhaupt niet geweest.

    Als mensen wisten dat Apple hun zo “bedonderd” waren deze producten er niet geweest. Apple bestaat door de gratie van klanten.

  14. Update: Als dat zo is dan ga ik weer verder sparen, hoewel ik heb het al maar wacht nu nog heel even.
    Zijn er hier mensen die games spelen op de iPad Pro die niet special gemaakt zijn er voor, en zijn zien die er dan ook goed uit?

  15. In de Update staat “In de vierde beta was de functie ineens weg”. Jullie bedoelen neem ik aan dat de functie in de vierde beta ineens terug was, nadat hij in beta 1 tm 3 weg was.

    Ik heb de iPad Pro en de Apple pencil. Heb alle bèta’s erop gehad en stoorde me inderdaad enorm aan het niet meer kunnen scrollen etc met de pencil. Bovendien was op één of andere manier beta 3 veel minder stabiel dan de eerste twee bèta’s, vooral problemen met niet openende bijlagen bij mail.

    Het was zeer merkwaardig geweest dat een functie die in 9.2.1 erin zat, eruit gehaald zou worden in een volgende versie. Blij dat het weer terug is!

  16. Origineel geplaatst door Henk
    Apple bestaat door de gratie van klanten.

    Tegen zoveel wijsheid kan niemand op.

    Noem 1 bedrijf waar dat niet bij geldt.

  17. Het zijn niet voor niks “Beta versies”……

  18. @Joid: 🤓🎓

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.