Nespresso Prodigio met iPhone-app

Deze Nespresso-machine bedien je met een iPhone

De Nespresso Prodigio is een koffieautomaat met cups, die je vanuit een iPhone-app kunt bedienen. Handig of totale onzin?

Stop! Breng de Nespresso-machine die je net gekocht hebt terug naar de winkel. Je moet namelijk de Nespresso Prodigio hebben. Dit nieuwe koffieautomaatje is voorzien van Bluetooth en te bedienen vanuit een iPhone-app.


Nespresso Prodigio-app

Nespresso en Apple: past goed bij elkaar

Nespresso en Apple. Het zijn twee merken die zo goed op elkaar aansluiten, dat we wel eens een artikel hebben geschreven over hotels met Nespresso en iPod-docks. Dat was trouwens niet het enige artikel dat we op iCulture over Nespresso hebben geschreven, want ze hadden eerder ook al eens een ‘gewone’ app, waarmee je kon zien hoe al die gekleurde cupjes nu eigenlijk heten.

De Nespresso Prodigio is anders: daar kun je $250 op stukslaan en vervolgens via de app aangeven hoe sterk je je koffie wilt hebben en hoe laat er een bakkie voor je moet klaarstaan. Je kunt er ook meteen je voorraad capsules mee beheren, onderhoudsbeurten plannen en waarschuwingen krijgen als het weer tijd is om zo’n schreeuwend duur zakje ontkalkingsmiddel te gebruiken.

Nespresso Prodigio koffiezetter

Het is niet de eerste keer dat een koffiemachine met de iPhone te bedienen is, want eerder zagen we ook al eens de Bruvelo, Ikawa en de koffiezetter van Belkin langskomen.

Nespresso Prodigio met cups

Het blijkt trouwens niet zo goed te gaan met Nespresso’s moederbedrijf Nestlé, die al in de jaren tachtig de eerste cupjesmachines op de markt bracht. Ze staan onder druk, omdat steeds meer partijen de cupjes namaken en er steeds vaker klachten zijn over vervuiling door de individueel verpakte kopjes koffie. Er klinken soortgelijke protesten over de cupjes van Keuring, de marktleider op de Amerikaanse markt.

Nespresso Prodigio: vanaf 199 euro

De Nespresso Prodigio op de foto kost $249 en is voorzien van een Amerikaanse stekker, dus je zult iets met een omvormer moeten verzinnen (of wachten op de Europese introductie) om je kopje koffie vanuit de app te kunnen bestellen. De Europese versie gaat €199 kosten in de standaarduitvoering en €249 voor het model met melkklopper. De vraag is alleen: is dit nou handig, of eigenlijk totale onzin? Soms gaat het sneller als je gewoon op een knop drukt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2016, 23:57
Categorie Accessoires
Onderwerp koffie
24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.