Muziekpreviews in iTunes: van 30 naar 60 seconden?

Apple gaat mogelijk de muziekpreviews in iTunes verlengen. Op dit moment hebben de previews een lengte van dertig seconden. Dit gaat naar zestig seconden.

iTunesApple houdt morgen een speciaal muziekevenement voor de nieuwe iPods. Waarschijnlijk onthult Apple dan ook een aantal nieuwe iTunes-functies. CNet-redacteur Greg Sandoval heeft uit betrouwbare bronnen vernomen dat Apple de muziekpreviews gaat verdubbelen. Voordat je een liedje koopt in de iTunes Store kun je op dit moment naar een preview luisteren van dertig seconden. Na morgen is het mogelijk om één minuut kosteloos een liedje aan te horen.


Door de muziekpreviews te verlengen hoopt Apple dat meer gebruikers nieuwe muziek ontdekken. Dertig seconden is vaak te kort om een goed beeld te krijgen van een nummer.

De afgelopen maanden waren er geruchten dat Apple ook een ‘cloud-based’ iTunes aankondigt. Met deze service kun je films en muziekalbums vanaf elke locatie naar jouw computer of iPhone streamen. “Maar we moeten nog even wachten”, zegt Cupertino. Zijn bronnen beweren dat Apple bezig is met iTunes volgens het Dropbox-principe, maar dat het nog niet klaar is om uitgebracht te worden.

Apple houdt het evenement morgen in het Yerba Buena Center for the Arts in San Francisco. Natuurlijk staat iPhoneclub morgen de hele dag in het teken van het muziekevenement. Houd ons in de gaten!

Via: AppleInsider

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.