Muziekdienst Rara gaat met Spotify concurreren

De muziekdienst Rara gaat vandaag de concurrentie aan met Spotify. De dienst wordt makkelijker in gebruik en biedt toegang met behulp van bepaalde webapplicaties.

RaraDe muziekstreamdienst Rara lanceert vandaag in 23 landen, waaronder Nederland en België. Met Rara luister je net als bij Spotify online naar muziek. De dienst onderscheidt zich vooral van zijn concurrentie door een webgebaseerde applicatie aan te bieden. Gebruikers kunnen ook naar muziek luisteren via de iPhone of Android-smartphones.

Door muziek makkelijk toegankelijk te maken, hoopt Rara muziekliefhebbers die vooral nog naar cd’s luisteren te benaderen. Een eenvoudige interface moet de dienst nog gemakkelijker in gebruik maken. Op het moment zou de streamingdienst een bibliotheek van 10 miljoen nummers aanbieden. Er zouden afspraken zijn gemaakt met onder andere Universal Music Group, Sony Music Entertainment, EMI Music en Warner Music Group.

Om Rara te gebruiken moet je een vast bedrag per maand betalen. Nieuwe klanten betalen voor de eerste drie maanden 99 eurocent, waarna ze €4,99 per maand betalen voor een abonnement. Wil je de muziekdienst gebruiken op je iPhone, dan moet je een abonnement van €9,99 afsluiten. Deze prijzen zijn vergelijkbaar met die van Spotify.

Naast Nederland en België is Rara onder andere beschikbaar in Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Luxemburg, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. In de Verenigde Staten, Canada en Mexico zal de dienst later lanceren. De dienst zal voorgeïnstalleerd worden op alle HP-pc’s in Europa, Midden-Oosten en Afrika.

In een persbericht laat Rara weten de dienst vanaf vandaag beschikbaar is in Nederland en België. Op de website van Rara staat echter vooralsnog alleen een ‘Coming Soon’ mededeling. Je kunt de muziekdienst proberen op de website van Rara.

Via: Persbericht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2011, 15:18
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, spotify, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.