Ontwerper van populaire iOS-concepten gaat stage lopen bij Apple

Een teken aan de wand of niet? Apple neemt na jailbreak-ontwikkelaar Peter Hajas ook ontwerper Jan-Michael Cart in dienst. Hij is bekend van verschillende concepten hoe het iOS-besturingssysteem verbeterd zou kunnen worden.

Jan-Michael CartIn de aanloop naar de officiële introductie van iOS 5 kwamen op iPhoneclub verschillende ontwerpen voorbij die tonen hoe het iOS-besturingssysteem er óók uit zou kunnen zien. Veel van die ontwerpen zijn afkomstig van ontwerper Jan-Michael Cart die daarvan strak uit ziende filmpjes maakte. Zijn ideeën zijn opgepikt door tal van populaire websites en inmiddels ruim twee miljoen keer bekeken. Nu blijkt dat Cart ook bij Apple niet onopgemerkt is gebleven. Op zijn website maakte de ontwerper vandaag bekend dat hij stage gaat lopen op Apple’s hoofdkantoor in Cupertino.

Een recent voorbeeld van Cart’s werk is een verbeterde versie van het berichtencentrum (notification center) dat Apple in iOS 5 introduceerde. In Cart’s conceptversie toont hij de toevoeging van een systeembrede teller van het aantal meldingen evenals widgets van derden (zoals Twitter). In een ander filmpje toont hij een idee om wisselen tussen apps te verbeteren en bovendien sneller te maken.

Het is een interessant gegeven dat Apple een stage aan Cart aanbiedt. Het iOS-besturingssysteem heeft in de vijf jaar dat het mobiele besturingssysteem bestaat nauwelijks grote visuele wijzigingen ondergaan. Mogelijk wil Apple daar met de aanstelling van Cart verandering in brengen. Kort voor de introductie van iOS 5 nam Apple ook al jailbreak-ontwikkelaar Peter Hajas in dienst. Hij is de bedenker van het alternatieve en veel geprezen notificatiesysteem MobileNotifier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.