iTunes Match gelanceerd in Brazilië, releasedatum Nederland onbekend

Apple heeft vandaag iTunes Match beschikbaar gesteld in Brazilië. Hiermee lijkt de uitrol in landen buiten de Verenigde Staten te zijn begonnen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iTunes MatchToen de muziekdienst iTunes Match lanceerde in november, was dit alleen in de Verenigde Staten. Vanaf vandaag kunnen ook iTunes-gebruikers in Brazilië gebruik maken van iTunes Match, waarmee de internationale uitrol van de service van start lijkt te zijn gegaan. In Nederland kunnen we nog geen gebruik maken van iTunes Match.

Nu ook Brazilië gebruik kan maken van iTunes Match, lijkt Apple begonnen te zijn met het uitrollen van de muziekdienst in landen buiten de Verenigde Staten. Wanneer Nederland precies aan de beurt zou zijn is nog niet duidelijk. De latere lancering in andere landen heeft vooral te maken met muziekrechtenkwesties, die in ieder land eerst rechtgezet moeten worden.

De uitrol van iTunes Match in Brazilië gaat gepaard met de lancering van de iTunes Store in datzelfde land. Deze digitale muziekwinkel is vanaf vandaag ook beschikbaar in Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Costa Rica, de Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru en Venezuela.

iTunes Match is een nieuwe muziekdienst van Apple, die tegelijkertijd met iCloud werd geïntroduceerd. Gebruikers kunnen voor 25 dollar per jaar hun volledige muziekverzameling bewaren in de cloud. Nummers die je niet via iTunes hebt aangeschaft worden door iTunes Match omgezet tot volwaardige aankopen in een kwaliteit van 256 Kbps AAC.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2011, 18:50
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen brazilië, itunes match, itunes store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.