Mobiele website YouTube is nu sneller dan ooit

Google heeft een nieuwe mobiele versie van YouTube uitgebracht. De verbeterde site is sneller en biedt video's van hogere kwaliteit.

YouTube op iPhoneGoogle heeft een nieuwe mobiele versie van YouTube uitgebracht. De verbeterde site is sneller en biedt video’s van hogere kwaliteit. De mobiele website maakt gebruik van HTML5, de nieuwste generatie van de moedertaal van internet. Wat opvalt aan m.youtube.com zijn de grote knoppen. Hierdoor is het nog makkelijker om van het ene naar het andere filmpje te navigeren.


“De YouTube-consumptie door mobiele apparaten stijgt sterk”, zegt Google. Zo werden er vorig jaar 1,6 keer zoveel video’s bekeken als in 2008. Ook verzenden gebruikers regelmatig video’s. Volgens Google uploaden mobiele gebruikers iedere minuut een uur beeldmateriaal naar YouTube.

“De nieuwste versie van de mobiele site probeerden wij zo snel mogelijk te maken”, zegt Andrey Doronichev van YouTube. “Daarnaast draait het in iedere browser op elk platform.”

De mobiele website van YouTube werkt beter wanneer je te maken hebt met een trage verbinding. Je kunt dan namelijk wisselen naar een video met een lagere kwaliteit, waardoor het filmpje niet iedere keer hoeft te bufferen.

Ga jij de nieuwe mobiele site van YouTube gebruiken? Of blijf je trouw aan de YouTube-applicatie?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

49 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.