‘Kindle-boeken verkopen 60x beter dan iBooks’

Volgens een auteur is er niets waar van Apple's bewering dat ze al een groot marktaandeel hebben met iBooks. Hij verkoopt 60 keer zoveel boeken op de Kindle, dan via de iBookstore.

ipad kindleVolgens een artikel van Cult of Mac verkopen Amazon Kindle ebooks veel beter dan boeken via Apple’s iBooks. De verhouding zou bij één auteur zelfs extreem scheef zijn: tegenover 60 verkochte Kindle-boeken staat slechts één iBook-verkoop. “Ik verkoop 200 ebooks per dag op de Kindle. Op de iPad verkoop ik 100 per maand”, zei auteur Joe Konrath in een blogposting. Uit eerder deze maand gepubliceerde statistieken van onderzoeksbureau Bowker blijkt ook dat Amazon veruit het grootste marktaandeel heeft: 61% van de markt voor ebooks.

Concurrent Barnes & Noble heeft volgens dit onderzoek met 20 procent ook een aardig marktaandeel, terwijl Sony slechts 5 procent heeft. De iBookstore werd nog niet in deze cijfers genoemd, maar had volgens schattingen zo’n 5% in handen. Volgens Apple zelf had iBooks afgelopen juni al een marktaandeel van 22 procent. Dat cijfer zou wel eens te optimistisch kunnen zijn.

joe konrath

Joe Konrath is een thrillerauteur, dus het kan best zijn dat de verhouding voor boeken die wat meer afbeeldingen bevatten (zoals kookboeken en reisgidsen) heel anders ligt. Kindle-boeken zijn ook op de iPad te lezen. Wel vertelt Konrath in zijn blogposting dat ook de uitgevers van mysteryboeken steeds meer ‘verrijkte’ ebooks willen uitgeven, waarbij video, interviews en andere extra’s in het boek zijn opgenomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2010, 13:27
Categorie Apps
Onderwerpen ipad, kindle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.