appstore_made_for_ipad

‘Geen droog brood te verdienen met apps’

Minder dan 0,01 procent van alle mobiele apps is financieel succesvol. Dit stelt Gartner in een onderzoek.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

appstore_made_for_ipadMinder dan 0,01 procent van alle mobiele apps zal in 2018 door de ontwikkelaars worden gezien als een financieel succes. Dit stelt Gartner in een onderzoek. Het merendeel van de mobiele apps zou op het moment geen omzet genereren. Sterker nog: het merendeel van de apps bevat geen manier om geld binnen te halen, waardoor het ook lastig is om omzet en uiteindelijk winst te boeken. Zo’n 90 procent van de beschikbare apps wordt volgens de onderzoekscijfers minder dan 500 keer per dag gedownload. De meest succesvolle ontwikkelaars in deze groep genereren daarom hooguit 1.250 dollar per dag aan omzet.

Een omzet van 1.250 per dag komt neer op een jaaromzet van 456.250 dollar, mits een ontwikkelaar er in slaagt om dit het hele jaar vol te houden. Dat lijkt alleen zelden te lukken: anders had Gartner immers een andere conclusie getrokken over financieel succesvolle apps. Een flink deel van de ontwikkelaars zal waarschijnlijk aanzienlijk minder op een dag verdienen. Het is daarnaast nog de vraag hoeveel winst er overblijft nadat de mogelijke ontwikkelkosten en andere zaken zijn verrekend.

Gartner stelt dat ontwikkelaars over de jaren steeds minder gaan verdienen en steeds meer gaan concurreren, omdat de app-markt steeds groter zal worden. Apple onderstelde onlangs nog dat er echter ook steeds meer geld in de App Store wordt uitgegeven. In 2013 alleen werd er 10 miljard dollar aan omzet geboekt via de App Store, waardoor er sinds 2008 15 miljard dollar is uitgekeerd aan ontwikkelaars.

Het onderzoekt stelt dat 94,5 procent van alle apps in 2017 gratis beschikbaar zal zijn, waarbij de ontwikkelaar niet direct omzet zal maken. Een app moet in-app aankopen of advertenties bieden om geld te verdienen aan deze gratis applicaties. Dat gebeurt inmiddels ook al aardig wat: volgens Distimo is 92 procent van de App Store-omzet afkomstig van in-app aankopen. Het onderzoek van Gartner kijkt niet alleen naar de iOS App Store, maar ook naar andere mobiele app-winkels.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 0:10
Onderwerpen app store, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.