hardlopen iphone

‘Toekomstige iPhone kan interface aanpassen tijdens het hardlopen’

Een nieuw Apple-patent beschrijft hoe de iPhone-interface zich automatisch aanpast als je loopt of rent.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

hardlopen iphoneHet is volgens Apple een voorkomend probleem: je loopt over straat terwijl je de iPhone bedient, maar door alle gemaakte bewegingen is het lastig om de juiste interfaceknoppen aan te tappen. Je drukt op de verkeerde knoppen, maakt tikfouten en raakt ondertussen gefrustreerd omdat je iets maar niet gedaan krijgt. In een vandaag toegewezen patent hoopt Apple dit probleem op te lossen. Door met de bewegingssensoren van de iPhone te zien wanneer je loopt, kan de interface van een app automatisch worden aangepast.

Een app-knop wordt bijvoorbeeld groter zodat je er makkelijker op kunt tappen. De iPhone kan onderscheid maken tussen lopen en rennen, waardoor een interface bijvoorbeeld nog grotere knoppen krijgt tijdens het hardlopen. Volgens Apple kan het systeem ook het touchgebied rond een knop veranderen en hiermee de foutmarge verkleinen. Dit zou wel betekenen dat het touchscreen minder precies wordt.

Hardloop-interface patent 1Hardloop-interface patent 2

Het Apple-patent beschrijft nog meer methoden waarop de iPhone-interface beter bruikbaar kan zijn tijdens een wandeling. In één voorbeeld wordt beschreven hoe de iconen op het scherm met je meebewegen, waardoor de interface stil lijkt te staan. Foute inputs kunnen ook worden opgeslagen zodat de iPhone op een later moment kan anticiperen wat je eigenlijk wilde doen.

Het patent werd door Apple voor het eerst ingediend in 2007 en is vandaag toegewezen. Voor het bewegingssysteem zou Apple prima de M7-coprocessor in de iPhone 5s kunnen gebruiken. Deze wordt door de iPhone gebruikt om bewegingsdata van alle sensoren te verzamelen, zonder dat er veel stroom van de A7-chip wordt verbruikt. Apps gebruiken deze data al om bijvoorbeeld gemaakte stappen bij te houden.

Podcast-app Pod Wrangler introduceerde afgelopen jaar een functie vergelijkbaar met Apple’s patent. De app detecteert via de M7-processor wanneer iemand aan het hardlopen is, waarna er automatisch een speciale sportlayout wordt getoond. Deze heeft grotere, makkelijk bedienbare knoppen.

Appleinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:10
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, hardlopen, patenten, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.