MijnGegevens-app overheid

Reacties voor: Dit weet de overheid over jou: bekijk het in de MijnGegevens-app

Inzage in je persoonlijke gegevens
De Nederlandse overheid heeft de MijnGegevens-app uitgebracht. Daarmee kun je alle persoonlijke gegevens uit MijnOverheid overzichtelijk bij elkaar zien. De app kan je ook waarschuwen als je paspoort verloopt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Binnenkort aangevuld met. CO2 budget en vaccinatie status?

  2. In mijn ogen een erg negatief ingestelde titel. 😅 Ze weten niet alles van je. Zaken die bij verschillende overheidsinstanties geregistreerd staan geven ze (overzichtelijk?) weer in één applicatie. Handig als je bijvoorbeeld wil weten wanneer je apk verloopt.

  3. Vind de website mijnoverheid veel handiger, staat hetzelfde op en scheelt weer twee apps op je toestel (mijngegevens en gigidapp).

  4. Origineel geplaatst door Ro
    In mijn ogen een erg negatief ingestelde titel. 😅 Ze weten niet alles van je. Zaken die bij verschillende overheidsinstanties geregistreerd staan geven ze (overzichtelijk?) weer in één applicatie. Handig als je bijvoorbeeld wil weten wanneer je apk verloopt.

    Beter kijken! Staat erin!!!

  5. Superhandig! Alles bij elkaar gezet. Ik ga gelijk kijken.

  6. Lof voor deze app! Prima initiatief. Doet haast Scandinavisch aan 😉

  7. Ik hoef al die apps niet op mijn telefoon. Ben beetje klar met apps die jou op de achtergrond maar lopen te tracken.

    Ik probeer nu zoveel mogelijk via de website te doen en anders maar niet.

  8. Ik vind het schrikbarend dat we het blijkbaar zo normaal vinden dat de overheid zo wat in je slaapkamer staat mee te gluren…
    Maar goed, dat zal wel aan mij liggen.

  9. @Henk: Precies heb ook de e en digi is app ook niet, helemaal voor die 2 keer per jaar ofzo digi is een app pff doe normaal.
    Dan doe wel wat onveiliger gebruikersnaam en wachtwoord met sms verificatie code, voor die 2 keer per jaar ga echt geen app installeren.

  10. Alle naïeve kleinburgerlijke braverikken zijn natuurlijk blij met deze app. Binnenkort ook je ‘vaccinatie’ erbij en later je CO₂ budget en je social credit score. En zo al slaapwandelend op naar de nieuwe communistische wereld orde.

  11. Jammer dat het vereist is dat je voortaan alle berichten van de belastingdienst digitaal zult ontvangen. Echter heb ik hier niet voor gekozen. Ik vind het nog belangrijk om fysieke brieven ontvangen van overheidsinstanties. Sommige zullen het niet eens met me zijn. Dan zou ik hen vragen “Waarom kunnen we niet met onze DigiD stemmen?” En exact dat antwoord is ook de reden waarom ik het liefst fysieke brieven nog ontvang.

    Mooi concept, maar niets voor mij. Overheid focus op digitale identiteitsbewijzen zoals in de VS of de OV-chipkaart in de Wallet. Ik wil namelijk zo min mogelijk pasjes op zak hebben. Alleen me rijbewijs, Ov-chipkaart en hogeschool-pas heb ik momenteel op zak.

  12. @JeroenT: De iOS-versie trackt je niet. Laat alleen al jouw data zien op één plek.

    @Genesis: Want? De app neemt je camera en microfoon over en alles wordt opgeslagen? Niet echt hè

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.