‘Microsoft wil taken-app Wunderlist overnemen’

Microsoft zou interesse hebben in de taken-app Wunderlist voor een overname. Dat terwijl Wunderlist net een eigen API heeft uitgebracht.

wunderlist-3Microsoft overweegt om de ontwikkelaar van takenapp Wunderlist over te nemen, aldus bronnen van TechCrunch. Ontwikkelaar 6Wunderkinder zou inmiddels door meerdere bedrijven zijn benaderd over een mogelijke overname, maar Microsoft was één van de meest aanwezige geïnteresseerden op de lijst. Dat terwijl Wunderlist net een API beschikbaar heeft gesteld, waarmee de taken-app een platform is geworden voor apps en diensten zoals Sunrise Calendar, Slack, Zapier en meer.

Lees ook: Wunderlist 3.0: compleet vernieuwd uiterlijk en openbare lijsten

Wunderlist zou goed op Microsoft’s lijstje van prominente iOS-apps passen. Eerder nam het bedrijf nog de geroemde mailapp Acompli over, net als de agenda-app Sunrise Calendar.

Of de overname van Wunderlist op iets zal uitlopen is nog onduidelijk. Wunderlist antwoordde enkel met “geen commentaar” toen hiernaar werd gevraagd. Microsoft heeft niet gereageerd op de mogelijke plannen.

Met de nieuwe API krijgen andere apps toegang tot de data in Wunderlist. Dat brengt veel nieuwe mogelijkheden met zich mee. De zakelijke chatapp Slack kan bijvoorbeeld nieuwe taken automatisch in chatkanalen plaatsen, terwijl je met Zapier compleet andere diensten aan Wunderlist kunt koppelen. Microsoft’s Sunrise Calendar zou ook gebruikmaken van de API om je Wunderlist-taken te tonen in je agenda. Deze Wunderlist-integratie kan vanaf vandaag in veel apps worden toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2015, 17:54
Categorieën Apps, Geruchten
Onderwerpen microsoft, wunderlist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.