Microsoft wil iTunes-app voor Windows 8, Apple werkt niet mee

Microsoft wil een iTunes-app voor Windows 8, maar Apple lijkt niet van plan daar snel gehoor aan te geven. Micrsoft CFO Tami Reller heeft de rode loper al uitgerold.

windows-8-tabletMicrosoft wil graag dat Apple een iTunes-app voor Windows 8 maakt. Ze hebben de rode loper al uitgerold, maar het lijkt er niet op dat Apple wil meewerken. Een desktopversie van iTunes voor Windows is er al, maar Microsoft zou graag willen dat Apple een Metro-versie maakt. Dat zei Windows CFO Tami Reller in een interview met CNN Money. Microsoft geprobeerde Apple te overtuigen, maar we hoeven voorlopig niets te verwachten.


In de Windows Store is iTunes een van de meestgezochte apps. Er zijn inmiddels meer dan 60.000 apps beschikbaar voor Windows 8, waaronder bekende namen als Twitter en YouTube.

Microsoft’s CFO verwacht dat de meeste populaire iOS-apps nog voor de kerstdagen ook voor Windows 8 beschikbaar zijn. “Het is niet alleen ons doel, maar het is realistisch om dat te halen”, zei ze in een reactie. “We zijn er bijna”. Wat iTunes betreft: Microsoft heeft eigen varianten met de naam Xbox Music en Xbox Video. Ook is er een Music-app aanwezig op Windows 8-apparaten waarmee je je muziekcollectie kunt organiseren. Toch is iTunes nog steeds de populairste online muziekwinkel.

iTunes ontstond in 2000, toen Apple SoundJam MP overnam. Het kreeg de naam iTunes en werd vrijwel gelijktijdig uitgebracht met de eerste generatie iPod, in oktober 2001. Anderhalf jaar later verscheen iTunes 4 (zie hieronder), met een ingebouwde muziekwinkel en ondersteuning voor Microsoft Windows.

itunes-4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2013, 11:42
Categorieën Apple, Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes, microsoft, windows

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes
25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.