‘Microsoft werkt aan Xbox Live voor iOS en Android’

Microsoft werkt aan een mobiele versie van Xbox Live voor iOS en Android, aldus bronnen van The Verge.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Xbox LiveMicrosoft werkt aan een mobiele versie van Xbox Live voor iOS en Android. Dit vertellen bronnen bekend met Microsoft’s plannen aan The Verge. Mobiele games die van Xbox Live gebruikmaken laten je naar verwachting online spelen, scores bijhouden en achievements verzamelen, zoals nu al mogelijk is met Xbox Live op spelcomputers. Daarmee gaat Microsoft de concurrentie aan met Apple’s Game Center, dat al grotendeels dezelfde functionaliteit biedt.

Xbox Live werd voor het eerst geïntroduceerd op de originele Xbox als online gamesplatform. Door met de dienst te verbinden kun je tegen elkaar spelen en zien welke vrienden online zijn. Uiteindelijk werden er ook ranglijsten en achievements toegevoegd aan het gamesplatform. Hoewel Xbox Live voor iedereen toegankelijk is, moet er voor het spelen van online games een maandelijks bedrag worden betaald.

We zagen Microsoft’s eigen iOS-game Wordament al gebruikmaken van Xbox Live, maar dat is op het moment nog de enige. Microsoft wil niet alleen Xbox Live voor andere ontwikkelaars op iOS toegankelijk maken: het moet ook makkelijker worden om Xbox Live te integreren. Console-games die Xbox Live gebruiken moeten op het moment nog langs een gecompliceerd goedkeuringsproces. Dit lijkt essentieel, aangezien iOS-spellen de dienst moeten integreren voordat hij op iOS werkt. Het is nog onduidelijk wanneer Xbox Live exact voor iOS beschikbaar zal worden gesteld.

Het is opmerkelijk dat Microsoft zo gebrand is op een brede uitrol van Xbox Live. Games for Windows Live, de pc-tak van Xbox Live, stopt er later dit jaar namelijk mee. Microsoft is niet de enige die naar de concurrent om een cross-platform aan te bieden: Google Play Games kan ook in iOS-spellen worden geïntegreerd.

Microsoft bood al enige tijd een Xbox Live-app in de App Store aan. Deze werd later omgedoopt tot Xbox Smartglass en biedt een tweede scherm voor Xbox-games.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:08
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerp microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.