Mophie Space Pack eind maart verkrijgbaar, voorlopig alleen bij Apple Store

Apple verkoopt de Mophie Space Pack via de Apple Store. Deze beschermhoes met batterij bevat ook opslagruimte: 16GB of 32GB.

mophie-space-pack-trioMophie maakt beschermhoezen met reservebatterij, die er qua design mooier uitzien dan de goedkope concurrenten uit AziΓ«. Apple lijkt nu een exclusieve deal gesloten met de fabrikant om de Mophie Space Pack te verkopen. De Space Pack werd tijdens de beurs CES 2014 aangekondigd en heeft iets bijzonders: niet alleen een reservebatterij, maar ook extra geheugenopslag. Ben je boos omdat de iPhone geen slot voor geheugenkaartjes heeft, dan biedt de Mophie Space Pack een tussenoplossing. Het prijskaartje van €150 (16GB) en €180 (32GB) lijkt misschien wat aan de hoge kant, maar ten opzichte van de normale Mophie Juice Packs valt het wel mee: de Juice Pack Helium kost €80 en de Juice Pack Air zelfs €100.

Zelf rekent Apple bij iPhones een toeslag van €100 als je de sprong van 16GB naar 32GB opslag wilt maken. Het extra bedrag van €50 tot €70 dat je bij Mophie kwijt bent, valt dus wel mee. Maar hou er rekening mee dat deze hoezen nauwsluitend zijn en daardoor alleen geschikt voor (in dit geval) de iPhone 5 en iPhone 5s. Daarom vooral bedoeld voor mensen die hun iPhone nog een paar jaar willen gebruiken. Gelukkig zijn er veel mensen die dat doen, want een iPhone gaat relatief lang mee.

mophie-space-pack-duoHeb je achteraf spijt van de aankoop van een iPhone met maar 16GB opslag, dan kun je die met de Space Pack dus verder uitbreiden. De opslagruimte gebruik je voor foto’s, video’s, muziek en ander materiaal dat veel ruimte inneemt. Met de gratis verkrijgbare Mophie Space-app (nog niet in de Nederlandse en Amerikaanse App Store gesignaleerd) kun je de bestanden op je iPhone beheren, bekijken en delen. Video’s en muziek kun je rechtstreeks vanuit de Space Pack-opslagruimte afspelen via de iPhone. Apps in het extra geheugen installeren zal niet gaan, omdat Apple het niet toestaat. Maar voor multimediabestanden kan het een uitkomst zijn.

De Mophie Space Pack is natuurlijk ook gewoon een batterij, zoals we al kennen van de Helium en Air. De batterijduur van de iPhone wordt verdubbeld als je deze hoes gebruikt. Een ledlampje geeft het batterijniveau aan.

De Mophie Space Pack is verkrijgbaar in zwart en wit. Om te kopen zul je een trip naar de Apple Store Amsterdam of Haarlem moeten plannen of online via de Apple Store bestellen. De Space Pack zal vanaf eind maart worden geleverd, maar je kunt nu alvast je bestelling plaatsen.

mophie-space-pack-1

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2014, 14:59
Categorie Accessoires
Onderwerp mophie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.