iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Microsoft werkt aan eigen Skymarket App Store

Microsoft is van plan een softwareshop te lanceren onder de naam Skymarket, zo blijkt uit een gepubliceerde vacature. Skymarket is waarschijnlijk bedoeld voor Windows Mobile 7.

Sprint software storeApple was natuurlijk niet de eerste die op het idee kwam om een softwaeshop te starten, maar ze lijken wel een beweging in gang te hebben gezet. Na Google’s Android Market lijkt het erop dat ook Microsoft van plan is om voor Windows Mobile een eigen App Store te openen. Dit is ontdekt door een gepubliceerde vacature: Microsoft zoekt een Skymarket Senior Product Manager.

De webwinkel wordt beschreven als een “marktplaatsdienst voor Windows Mobile” en zou onderdeel kunnen zijn van Windows Mobile 7, dat hoogstwaarschijnlijk begin 2009 zal worden gelanceerd. De nieuwe medewerker gaat dit najaar werken aan het stimuleren van de ontwikkelaarscommunity.

Verantwoordelijkheden van de nieuwe medewerker zijn onder andere:

  • Definition of the product offering, pricing, business model and policies that will make the Windows Mobile marketplace “the place to be” for developers wishing to distribute and monetize their Windows Mobile application
  • Responsibility for the business model and key elements that will drive the optimal experience for developers and monetization of the service by Microsoft
  • Preparation and driving the cross group collaboration for the initial launch of the marketplace offering to the developer community this fall

De hierboven getoonde afbeelding is niet van Skymarket, maar van de Sprint Software Store, die de Amerikaanse operator voor Windows Mobile heeft ontwikkeld.

Via: Computerworld

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2008, 9:18
Categorie Apple
Onderwerpen app store, marketplace, populaire apps, winkelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.