Mobiele Engadget-bezoekers: 96% gebruikt iPhone of iPod touch

Uit cijfers van Engadget gebruikt 96% van de mobiele bezoekers een iPod touch of iPhone. Andere toestellen komen niet boven de 1% uit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone engadget top 5 chartWebsites die voorheen over mobiele technologie in het algemeen of over Apple-ontwikkelingen schreven, zien zich voor een lastig dilemma geplaatst: teveel aandacht voor de iPhone jaagt de oude bezoekersgroep weg, te weinig aandacht voor de iPhone leidt tot gezeur omdat net dat éne superbelangrijke iPhone-nieuwtje is gemist. Bij de kop ‘96% of mobile traffic to engadget.com driven by iPhone/iPod touch’ kreeg ik even het idee dat 96% van de bezoekers langskomt om iPhone/iPod touch-nieuws te lezen, zodat Engadget de naam beter zou kunnen veranderen in Eniphone.

Maar de insteek is toch iets anders: het gaat om cijfers van mobiele apparaten waarmee mensen Engadget.com bezoeken. Daaruit blijkt dat 79,8% een iPhone en 16% eeen iPod touch heeft. Andere apparaten komen niet eens bij deze cijfers in de buurt: de Nintendo Wii staat met 1,1% op de derde plaats, gevolgd door de HTC Touch Cruise (0,5%). Geen Nokia N95, die het bij Hyves zo goed blijkt te doen? Nee, de Nokia N95 8GB (0,4%) en Nokia N95 (0,3%) komen samen nog niet eens boven de 1% uit.

Businessweek schrijft, dat ze van de tech-savvy Engadget-bezoekers wel iets anders hadden verwacht. Lang niet iedereen heeft een iPhone of woont in een land waar je makkelijk een iPhone kunt kopen. Doen mensen met een Sidekick, Nokia of PSP dan helemaal niets met hun mobiele browser?

Toch wel: Engadget heeft in de cijfers niet de bezoekers van m.engadget.com meegenomen. Gebruikers met apparaten die websites niet in originele opmaak kunnen tonen, zullen eerder voor de mobiele versie kiezen. Maar dat verklaart nog steeds niet waarom de Nokia N95 ontbreekt, want daarop kun je ook de normale versie van websites bekijken.

Via: Businessweek en Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:31
Categorie iDevices
Onderwerpen gebruikers, Internet, ipod touch, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.