OneDrive-Opslag

Drukgevoelig tekenen met Microsoft OneDrive op iPhone 6s en iPad Pro

Dankzij de nieuwste update van Microsoft OneDrive is het mogelijk om drukgevoelig te tekenen op de nieuwste toestellen. De app maakt daarbij gebruik van 3D Touch van de iPhone 6s en de Apple Pencil voor de iPad Pro.

OneDrive is de online opslagdienst van Microsoft waar je allerlei soorten bestanden in kunt opslaan. In PDF-bestanden heb je ook de mogelijkheid om aantekeningen te maken en met de update van vandaag wordt deze optie verder uitgebreid op de nieuwste toestellen. Dankzij de laatste update kun je namelijk drukgevoelig tekenen.

Aantekeningen maken met dikkere lijnen
Tekenen met dikkere lijnen in Microsoft OneDrive met iPad Pro en iPhone 6s.Microsoft OneDrive is bijgewerkt om volledig samen te werken met de iPhone 6s en iPad Pro. Ben je dus in het bezit van deze nieuwe apparaten, dan kun je gebruikmaken van de nieuwe functie. Dankzij het 3D Touch-scherm van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus, kun je in PDF-bestanden dikkere lijnen tekenen, zonder dat je daarvoor een dikkere lijn hoeft te selecteren in de toolbar. Het enige wat nodig is, is om harder op het scherm te drukken.

Ook op de iPad Pro is dit mogelijk dankzij de combinatie met de Apple Pencil. Ben je een trotse bezitter van Apple’s nieuwste tablet en accessoire, dan kun je deze gebruiken om snel aantekeningen te maken op PDF-bestanden en daarbij zelf de dikte van de lijnen te bepalen door hard of zacht te drukken met Apple’s slimme tekenpen. Mocht je nou geen iPhone 6s of iPad Pro hebben, dan kun je nog steeds met dikkere lijnen tekenen door deze handmatig te selecteren via het menu. De update van vandaag maakt het voor mensen met nieuwe toestellen echter wel een stuk eenvoudiger.

OneDrive nog steeds met 15GB opslag
Eind vorig jaar was Microsoft OneDrive in het nieuws, omdat Microsoft de hoeveelheid opslag voor zowel gratis als betalende gebruikers flink wou beperken. Later krabbelde Microsoft terug, waardoor iedereen nog steeds 15GB aan gratis opslagruimte kon krijgen. Hiervoor is wel een handeling van de gebruiker nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2016, 8:40
Categorie Apps
Onderwerpen 3d touch, apple pencil, onedrive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.