Apple Watch Hermes Edition

‘Apple Watch Hermes Edition vanaf vrijdag in de online Apple Store’ (update)

De Apple Watch Hermès Edition zal vanaf vrijdag 22 januari ook in de online Apple Store verkrijgbaar zijn, zeggen bronnen. Voorheen verkocht Apple de speciale uitvoering alleen via boetieks.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Watch Hermes Edition

De Apple Watch Hermès Edition is vanaf vrijdag 22 januari in de online Apple Store te vinden. Volgens Fashionista zullen de speciale uitvoeringen van de Apple Watch zowel in de online winkels van Apple als die van Hermès zelf te vinden zijn. Het is nog onzeker of dat ook voor Nederland en België geldt, maar in ieder geval voor de Verenigde Staten.


Update 22 januari: de Apple Watch Hermès is inderdaad in de verkoop gegaan, zo blijkt uit een tweet vanuit het officiële Twitter-account van Hermès. Voorlopig zijn de speciale uitvoeringen niet in de Nederlandse Hermès-shop te zien en ook niet in de Nederlandse Apple Store.

Apple Watch Hermes nu officieel te koop, aldus Twitter-bericht

Hermès is het eerste modehuis waarmee Apple samenwerkte aan een speciale uitvoering van de Apple Watch, waarbij je de keuze hebt uit drie verschillende lederen bandjes. De modellen met brede band (Cuff) en met dubbel bandje (Double Tour) zijn inmiddels al meermaals geïmiteerd door andere accessoiremakers.

Apple bracht de Apple Watch Hermès in oktober 2015 uit. De serie bestaat uit drie modellen, die in prijs variëren van $1100 tot $1500. De Europese prijzen lopen van €1300 tot €1600. Soms wordt gedacht dat het alleen gaat om het horlogebandje, maar je krijgt er ook een stalen uitvoering van de Apple Watch bij. Ook zit er een Hermès-merkje op en krijg je er speciale wijzerplaten bij.

Apple Watch Hermes editie in blauwgroen en bruin.

In totaal zijn er tien varianten, omdat je bij sommige modellen keuze hebt uit meerdere kleuren leer. Het Cuff-model is alleen met 42mm Watch verkrijgbaar. Voorheen moest je naar verkooppunten in Los Angeles, Miami, New York, San Francisco, Parijs en Londen gaan om een Hermès Apple Watch te bemachtigen.

Apple Watch Hermes collectie: horlogebandjes in 3 uitvoeringen.

Uit een interview met Jony Ive bleek dat de samenwerking met Hermès al was gestart voordat de Apple Watch in 2014 werd onthuld. Het modebedrijf mocht vroege versies van het horloge zien en gaf het bedrijf de mogelijkheid om (figuurlijk) een eigen stempel op het product te drukken, in het lettertype van Hermès zelf. Bij andere Apple-producten hebben we zo’n vergaande samenwerking nog niet eerder gezien.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 22 januari: De Hermes-editie is inderdaad online in de verkoop gegaan, zo heeft Hermes officieel aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2016, 18:29
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple watch, hermès

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.