Microsoft maakt details over Windows Marketplace bekend

Microsoft heeft vandaag details bekendgemaakt over de Windows Marketplace voor Windows Mobile. Net als Apple kiest Microsoft voor een verdeling 70/30, waarbij de ontwikkelaar 70% van de omzet krijgt.

microsoft marketplaceMicrosoft heeft vandaag details bekendgemaakt over de Windows Marketplace voor Windows Mobile. Later dit jaar zal de softwarewinkel van Microsoft opengaan voor gebruikers. Net als Apple kiest Microsoft voor een verdeling 70/30, waarbij de ontwikkelaar 70% van de omzet krijgt. Google en Nokia hebben trouwens voor dezelfde verhouding gekozen bij betaalde applicaties die ze via hun toekomstige app stores gaan verkopen.

Er zijn nog twee andere overeenkomst tussen Apple en Microsoft: ontwikkelaars moeten $99 per jaar betalen om als ontwikkelaar geregistreerd te zijn en de laagste prijs in de shop wordt $0,99. Er zitten voor ontwikkelaars wel wat voorwaarden aan: zo mogen ze voor die $99 slechts vijf applicaties indienen, die Microsoft vervolgens gaat testen en promoten. Voor elke extra applicatie die een ontwikkelaar wil indienen moet $99 per stuk worden betaald. Het is niet toegestaan om applicaties op abonnementsbasis aan te bieden.

De winkel van Microsoft gaat van start zodra telefoons met Windows Mobile 6.5 in de winkel liggen. Klanten kunnen applicaties kopen met hun creditcard, net als in de Ovi-store van Nokia. Google heeft voor een andere oplossing gekozen: het eigen CheckOut-systeem. Bij RIM betaal je met PayPal en bij Apple via de iTunes Store met creditcard of tegoedbonnen. Microsoft overweegt nog om de inkomsten te delen met operators, maar zal voorlopig 70% aan de ontwikkelaars beschikbaar stellen.

Eigenlijk zijn de ontwikkelaars met de Microsoft-deal best goed af. Grote softwareportals zoals Pocketgear en Handango incasseren vaak wel 50% van de omzet.

Via: Washington Post

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2009, 19:18
Categorie Apple
Onderwerpen marketplace, microsoft, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.