iBluetooth via Cydia te koop voor 3,99 euro (jailbreak)

MeDevil heeft via Cydia voor het eerst iBluetooth te koop aangeboden. Voor het eerst is het nu mogelijk om bestandstransfers te doen vanaf je iPhone, via Bluetooth.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ibluetoothMeDevil heeft via Cydia voor het eerst iBluetooth te koop aangeboden. Voor het eerst is het nu mogelijk om bestandstransfers te doen vanaf je iPhone, via Bluetooth. MeDevil wilde aanvankelijk de applicatie voor minder dan 3 euro aanbieden, maar omdat de ondersteuning van verschillende Bluetooth-profielen meer kostte dan gepland, lukte dit niet. Het is met iBluetooth mogelijk om foto’s en muziek door te sturen. De foto’s komen in je image library terecht.

De applicatie is getest met Mac OS X Leopard, Windows XP, Windows Vista, LG, Samsung, Nokia en diverse andere apparaten.

De demo is 6 dagen geldig, daarna moet je voor 3,99 euro een licentiecode kopen op medevil.net. De applicatie is te installeren via de iSpazio-repo.

Met iBluetooth is het voor het eerst mogelijk om bestanden via Bluetooth tussen verschillende apparaten uit te wisselen. De applicatie heeft in vergelijking met eerdere screenshots die van de applicatie uitlekten een ander icoon en logo gekregen. Aan de onderkant van de applicatie zijn vier knoppen aanwezig: Home, Images, File System en Activity. Via Images kun je foto’s verzenden of ontvangen, via File System zie je de inhoud van het bestandssysteem op je iPhone en via Activity kun je zien welke transfers zijn afgerond, actief zijn en mislukt. Je kunt een transfer ook tijdelijk stoppen.

iBluetooth   iBluetooth   iBluetooth

Via Home vind je een pictogram om de instellingen te doen, onder andere het instellen van het naam van het apparaat, de zichtbaarheid, het verzoek om een verbinding, het instellen van een pincode en de locatie waar de bestanden opgeslagen moeten worden. Wanneer er een bestand binnenkomt krijg je een pop-up te zien, waarna je kunt aangeven via welk pad je het bestand wilt opslaan. Het zoeken naar apparaten duurt een paar seconden en je kunt het zoeken afbreken zodra het apparaat is gevonden waarmee je wilt verbinden.

De gemiddelde snelheid die iSpazio tijdens het testen heeft gehaald is ongeveer 70 kbps. Mocht je tegen problemen aanlopen, dan kun je die melden bij de ontwikkelaar dief, MeDevil. Het iBluetooth-team bracht namelijk een paar weken geleden een persbericht naar buiten, waarin ze claimen dat MeDevil de code van hen heeft gestolen.

De website van MeDevil is moeilijk bereikbaar, maar je kunt via Google cache wel terecht.

Tipgevers: Nielss en Sander
Meer screenshots zijn te vinden bij iSpazio

Edward is inmiddels bezig met een review, binnenkort dus meer informatie en screenshots.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:38
Categorieën iDevices, Jailbreak
Onderwerpen bluetooth, cydia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.