Microsoft Universal Foldable Keyboard

Microsoft introduceert opvouwbaar toetsenbord voor iOS-apparaten

Microsoft komt met een nieuw opvouwbaar toetsenbord. Het keyboard is universeel en kan gelijktijdig gekoppeld worden aan zowel je iPhone als iPad.

Microsoft Foldable KeyboardMicrosoft richt zich tegenwoordig steeds vaker op verschillende platformen. Zo maakte het bedrijf eerder al haar Office-apps beschikbaar voor iPhone en iPad, kwam er een variant van Outlook voor iOS uit en ontwikkelde Microsoft een fitnessarmband die ook samenwerkt met iOS en Mac. Nu wordt er een nieuw product aan dit rijtje toegevoegd. Microsoft brengt een opvouwbaar toetsenbord op de markt, dat samenwerkt met ieder mobiel apparaat.

Het Microsoft Universal Foldable Keyboard, zoals het toetsenbord volluit genoemd wordt, is universeel en werkt dus met Android, Microsoft en iOS-apparaten. Het is een Made For iPhone-toetsenbord, wat betekent dat het officieel door Apple gecertificeerd is. Net als de meeste draadloze keyboards kun het apparaat koppelen door middel van een bluetooth-verbinding. Bijzonder aan Microsoft’s nieuwe toetsenbord is dat het opvouwbaar is. Hierdoor kun je het eenvoudig samen met je apparaten met je meedragen. De magneetstrips houden het keyboard netjes gesloten. Het toetsenbord gaat aan wanneer je het opent en sluit direct wanneer het wordt opgevouwen.

Microsoft Universal Foldable Keyboard 2

Daarnaast is het mogelijk om twee apparaten gelijktijdig met het toetsenbord te verbinden. Met één druk op de knop kun je vervolgens switchen tussen beide. Zo kun je tijdens het werken op je tablet het toetsenbord gebruiken om snel een berichtje te beantwoorden wat binnenkomt op je smartphone. Ook de knoppen om het volume te bedienen en de zoekfunctionaliteit te gebruiken zijn ondanks het compacte formaat aanwezig.

Het toetsenbord is gemaakt van duurzame materialen en kan tegen een ongelukje. Zo zal bijvoorbeeld water morsen over het toetsenbord geen schade aanrichten. Gebruikers hoeven zich ook geen zorgen te maken over de batterijduur. Microsoft geeft aan dat het toetsenbord met één keer opladen ongeveer 3 maanden gebruikt kan worden.

Het Microsoft Universal Foldable Keyboard is vooral handig voor degene die vaak met hun smartphone of tablet op locatie werken en gemakkelijk langere teksten willen typen. Microsoft’s nieuwe keyboard zal in juli worden uitgebracht en gaat 100 dollar kosten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2015, 19:50
Categorie Accessoires
Onderwerpen microsoft, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.