Reacties voor: Microsoft doet aanval op Apple’s App Store in nieuwe reclamespot

Microsoft brengt een nieuwe reclame uit waarin ze de draak steken met het toelatingsbeleid van Apple met iPhone-applicaties in de App Store.
Mike van Hoenselaar -

Reacties: 72 reacties

  1. Meestal vind ik dit soort filmpjes superflauw, maar bij deze moest ik toch wel een beetje lachen.

  2. Ben benieuwd of dit ook echt een soort van killer word!

  3. microsoft FAIL!!!1

  4. Epic fail.

  5. Ah. Volgens mij is de voornaamste kritiek op de app store nog altijd dat bepaalde apps er niet in komen, itt dat er te veel wordt toegelaten. De wijsheid van een spotje waarin een berg apps wordt afgewezen ontgaat me dan ook volledig…

    Bovendien zegt MS hier min of meer letterlijk dat de apps in de Windows Marketplace allemaal door hunzelf zijn ontwikkeld. Ik weet niet of dat waar is, maar volgens mij niet.

    Beide statements lijken me niet erg uitnodigend naar ontwikkelaars toe – en zij zijn net zo belangrijk voor het slagen van het platform als de klanten. Ik zie de “aanval” op Apple dan ook nauwelijks en denk dat dit soort onzin alleen maar kwaad kan doen.

  6. Saai…

  7. Haha ik vind dit toch een grappige ad.
    En verder doet het me niets, als Microsoft een goede appstore heeft so be it.

  8. Beste Microsoft,

    Laat het reclame maken asjeblieft aan Apple over !!

    Mvgr. D

  9. Ik hou wel van een goede grap, maar de wansmaak van Microsoft blijkt ook maar weer uit deze spot. Zo, wat slecht zeg…

  10. zozo dus microsoft zal nog strenger zijn bij de app keuring? :S

    en het filmpje vond ik niet echt grappig, kan natuurlijk aan mij liggen 😛

  11. Microsoft heeft zelf niet eens een echte Telefoon
    ja geruchte over de Microsoft Zune zijn er maar zelf hebben ze niet veel.

  12. De clip ziet er dermate infantiel uit dat het eerder op een spoof lijkt dan op een Microsoft reclame.

    Daarnaast lijkt het me niet bevorderlijk voor welke app store dan ook, om veel apps te gaan tegenhouden. Kijk maar hoe Apple onder vuur ligt als er weer eens een app niet door de ballotagecomissie komt.

  13. slecht. heel slecht.

  14. Dit slaat egt helemaal nergens op. F*ck Microsoft! GO APPLE!!:D

  15. Achjoh, zie de humor ervan in.
    Een groot deel van de apps is ook niets…

  16. Ik heb in tijden niet zo’n slechte reclame gezien, en de “humor” is ook echt heel slecht.

  17. best grappig 🙂 Ze zijn laat, maar een beetje concurrentie is goed voor de App store.

  18. Hahah nou hijs beter dan de gemiddelde microsoft reclames… Zo slecht dat ie leuk is…

    En de Apple reclames zijn al helemaal om te janken.

  19. Wat zijn we toch weer allemaal negatief over MS! Vond het nog best een grappige reclame en wees eerlijk, wie is er blij met de overvloed aan fart-apps en dat soort onzin? Ik niet..

  20. Niets mis met het spotje. Best een beetje grappig.

  21. Wel geinig, beetje Brainiac niveau echter.

    Inhoudelijk echter heel slecht, een reclame die je alleen maar duidelijk maakt waar het niet om gaat ipv juist de ‘goede’ app’s die wel toegelaten zijn.

  22. Dit is weer iets typisch Microsoft. Strenge controle op alles, zij bepalen. Ik vind dit een hele slechte ontwikkeling en hoop dan ook dat Windows Marketplace lees WinStore een flop wordt.

    Ik ben het er wel mee eens dat een overspoeling van applicaties niet goed is voor de consument maar om de applicaties helemaal te verbieden dat is stomweg onzin, iedereen moet kunnen ontwikkelen wat die wilt.

    Een eenvoudige oplossing is met kanalen te werken. In de meeste simpele vorm kan dat met twee kanalen. Het Microsoft kanaal en het Overige kanaal. In Microsoft heb je alle applicaties die door hun zijn ‘goedgekeurd’ bij het Overige kanaal heb je alle applicaties. Op die manier laat je de keuze over aan de consument.

    De enige applicaties die in mijn ogen verwijderd moeten worden zijn applicaties waarin flinke fouten zitten waardoor het crashed of simpel gezegt niet werkt.

  23. haha best grappig “you are here” 😛
    lijkt mij trouwens niet echt uitnodigend voor ontwikkelaars om iets te ontwikkelen voor de microsoft marktplace.

  24. Erg flauw. Hoorde ook een geluidje van een aap. Microsoft doet aan dierproeven?

  25. ach ja ze hebben eigenlijk wel een beetje gelijk ook vind ik. In de App Store van Apple staat echt een hoop onzin :p
    En voor elke app die je zoekt, zijn er nog 100 andere apps die eigenlijk hetzelfde doen :s Slaat gewoon nergens op en ff een app zoeken is er niet echt meer bij want je ziet gewoon door de bomen het bos niet meer. Daar moet Apple es iets aan doen.

  26. Ik moet zeggen dat ze wel een punt hebben; in de app store staat echt een hoop ROMMEL, terwijl echt nuttige apps die in cydia staan, door één of ander pietluttig richtlijntje worden afgewezen; de regelgeving voor de appstore is niet altijd even logisch.

    Plus… hij was wel grappig.. “you are here”.. LOL 😀

  27. Grappig, maar wel vaag…
    Waarom een filmpje over slechte producten?
    Is Microsoft zover heen dat ze niet eens meer weten wat WEL een goed product is?
    Vreemde manier van advertisement, moet ik zeggen.

  28. Ik hoor ze zeggen “Rip-Off”. Maar dat is toch waar microsoft voor staat? Ik kan me nog herinneren dat de heer Ballmer de iPhone afkraakte en nu het een succes is er weer (lees WEER) gekopieerd wordt door microsoft. Jammer voor ze maar als ze wat innovatiever zouden zijn zouden ze niet achter alles aan hoeven lopen en zou er wellicht eens een slagingskans zijn. Juist door het gebrek aan innovatie heb ik een hekel aan microsoft. Het gaat bij deze partij echt alleen maar om de pegels.

  29. Microsoft heeft helemaal gelijk, maar de reclame is ***.

  30. Hmmmm,

    Erg vermakelijk dat een giant als Microsoft, die ik erg waardeer om tientallen andere redenen behalve mobiele telefonie,zich zo verlaagd door een andere giant, Apple in kwaad daglicht probeert,ja probeert te zetten door zijn/haar doelgroep zo te benaderen.Beetje slap en flauwtjes.Vermakelijk bedoel ik dan ook sarcastisch hè beste mensen.

    Maar dan zit ik toch met smart te wachten tot Apple een keertje uithaalt,ja ff ook naar het niveau van haar concurrenten zakt en een zogenaamde b****slap uitdeelt en weer lekker op haar eigen niveau verder gaat.

    Tja,die “onzin” apps,ja,lachen toch,je hebt onzin nodig om andere dingen zinnig te maken.Wat ben ik lekker bezig,ik wil nog wel een tijdje door gaan,maar sinds het mn eerste opmerking is wil ik het graag luchtig houden.

    Nou beste Apple gebruikers, last van die vervelende micromuggen??Je voelt em al aankomen…”There’s an app for that” ; D

  31. Hahaha, ik moet er inderdaad om lachen, omdat het een beetje kinderachtig is.. hahaha microsoft is een kei in het afz**ken van goede ideeen… niet gezegt dat humor geen manier is om soms een keer van je af te slaan.. maar dit??? hahah

    nouja.. poging 2 mislukt!

  32. @Mark:

    “Zij bepalen”??

    Hallo zeg. In de Appstore kom je alleen als His Holiness dat toestaat en je kunt op elk willekeurig moment verwijderd worden.

    MS mag dan de naam hebben van bevoogdend maar Apple is beduidend erger.

    Daarnaast is het gewoon een feit dat veel in de Appstore gewoon onder de noemer rotzooi valt. En van die rotzooi is van elke variant nog eens 10 keer hetzelfde.

  33. Microsoft is volgens mij het bedrijf wat de vooruitgang in de wereld op dit moment het meest tegenhoud…..

    Btw die reclame is echt een FAIL. (net als die hele nagemaakte app store)

  34. Origineel geplaatst door viermaal raden.
    @Mark: “.Daarnaast is het gewoon een feit dat veel in de Appstore gewoon onder de noemer rotzooi valt. En van die rotzooi is van elke variant nog eens 10 keer hetzelfde.

    Boeie dan download je het niet ik vind het prima als het er staat zolang de goede apps maar blijven komen vind ik 100 free fart apps prima.

  35. Ik vond hem wel lache, en nu weten we meteen wat voor geweldigs er in het geheime AppLab van MS word gemaakt, misschien toch maar over stappen met dit in het vooruitzicht 😉

  36. Vind hem wel grappig!

  37. Als we het dan toch over een Lab hebben…

    Microsoft’s innovatie Lab… haha Dan ben ik benieuwd hoe ze hun apps gaan verpakken

    Voor meer grappige adds

  38. @Mark zei op 21 oktober 2009 om 14:47
    Dit is weer iets typisch Microsoft. Strenge controle op alles, zij bepalen . . . . . .

    En Appeltje doet het anders ? ? ? duh

  39. hahahahaha

  40. Op 1 na (roegje) denkt iedereen hier geloof ik dat dit echt van Microsoft afkomt. Zegt genoeg over over het niveau hier. Jullie verdienen de apps die nergens goed voor zijn.
    Je moet niet alles geloven wat er op youtube te zien is…

  41. 1. Saai.
    2. Dit zijn de flauwste applicaties die je maar kunt maken – en er dan nog reclame om durven uitgeven! Handje schudden. Leuk zeg! Een snorretje. Leuk zeg! Dit kan trouwens al met de iPhone, Microsoft maakt zichzelf letterlijk belachelijk door zo’n dom filpje te maken…

    Apple rules.

  42. Prima dat microsoft dit doet. Beetje concurentie kan geen kwaad. Het filmpje was trouwens geniaal.

    :’3

  43. M$ mocht willen dat ze zoveel rotzooi in hun winkeltje hebben. Dit zijn twee acteurs die veel te lang matige grappen opdissen, om wat te bewijzen? Dat M$ een soort scheikunde-lokaal is? Look around you!

  44. Ik haat windows mobile, maar wel amusant filmpje 😀

  45. Het succes van de app store van Apple is dat er juist al die onzin apps in staan. Gebruikers willen dat gewoon, omdat het fun is. Er zijn toch ook duizenden die reageren op de tv-reclames van Jamba en co. En ga maar na, je hebt vast een of meer onzin apps op je telefoon die je graag aan je vrienden laat zien.

    Waar MS in uitblinkt is onduidelijkheid. Neem nu Microsoft Marketplace, waar in dit filmpje aan gerefereerd wordt. De website windowsmarketplace.com is dus niet de store voor mobile apps.

    Windows Marketplace has transitioned from an ecommerce site to a reference site. You will find links to sites such as Microsoft Store, Windows Vista® Compatibility Center, and other destinations with cool and compatible software, hardware and devices that support Microsoft® platforms.

  46. Microsoft steelt met Windows Marketplace niet alleen het steengoede concept van concurrent Apple maar ook het logo van die andere concurrent: de PS3.

    http://fp.scea.com/Content/ps3networkplatform/default/psstore/img/PS3_store/storefront.jpg

  47. @Bordyl: lol… LOL.. ROTFLOL.. LMAO.. sorry

    je moet me maar even niet al te serieus nemen

  48. Ze hebben daar zo veel poet, kunnen ze dan niet even een betere reclame bureau inhuren? Dit is echt troep… zooo goedkoop…

  49. Beste OMG, niet persé hoor,maar in ieder geval diegene die de boodschap wil overbrengen voor Microsoft@OMG:

  50. Origineel geplaatst door Bordyl
    1. Saai.
    2. Dit zijn de flauwste applicaties die je maar kunt maken — en er dan nog reclame om durven uitgeven! Handje schudden. Leuk zeg! Een snorretje. Leuk zeg! Dit kan trouwens al met de iPhone, Microsoft maakt zichzelf letterlijk belachelijk door zo’n dom filpje te maken…Apple rules.

    Dat is juist het probleem, dat het kan met de iPhone 😛

  51. Ik zit mij te bedenken: zijn dit apps die Microsoft heeft ingedient bij de Apple app store en zijn afgewezen? 😉

  52. Zoals alle Microsoft producten is ook dit weer van een lulligheid…… Er zal nooit iets moois van MS komen zolang er geen mensen met smaak gaan werken. Zelfs het reclamebureau dat voor ze werkt lukt het niet een pakkende commercial te maken. Hij is niet eens grappig en bovendien zeer slecht geacteerd. Wat kan het mij schelen dat er nutteloze apps voor de iPhone zijn. Van MS mag je zeker weer alleen maar lelijke grafiekjes en taartdiagrammen maken. Kort om, voor stoffige financieel directeurtjes. Boeie.

  53. Waar kan ik die snor downloaden, vind het een machtige app 🙂

  54. geniaal vooral de app
    you are here!
    ik snap bij die borden naast de weg ook nooit hoe ze precies weten waar ik ben! 😀

  55. On-ge-lo-ve-lijk dat mensen nog kunnen zeiken over een stortvloed aan apps; De verwende mens.. Je moet dan wel een minuut langer zoeken!! ondankbare hersendode egotrippers. Reclame is trouwens laag niveau. 😀

  56. Haha, Best komisch!

    Wees overigens blij dat de Apple store zo rommelig is, anders hadden we nooit de iphoneclub gehad!:)

  57. Ze hebben wel een goed punt: de (cr)App store is vooral kwantiteit ipv kwaliteit.

    Zo staat er bv maar één serieuze PIM (Pocket Informant) tussen de ruim 90.000 apps. Dat hadden er minstens 10-15 moeten zijn bij deze aantallen. Dat geeft wel te denken…

    Zelfs Palm Gear scoorde beter. PG had destijds slechts 5000-6000 apps waarvan er echt een zeer groot percentage nuttig was.

  58. FAIL What a Noobs

  59. leuk gegaan maar ik ben bang voor Microsoft dat dit niet echt aan zal komen bij hun klanten.

    Ik denk eigenlijk dat dit WEDEROM tegen hun zal werken omdat deze boodschap bij een leek echt niet over komt.

  60. Kan hier niet om lachen?

  61. Kansloos..

  62. SAAI!!!!!

  63. Hopelijk is M$ even streng met virussen, trojans en worms… waarom laten ze die altijd toe in hun systemen?

  64. hoe kan je dat bedrijf nog serieus nemen?
    alles wat ze doen is slecht kopiëren van apple.

  65. Eigelijk vind ik het niet slecht wie zit er nou te wachten op een Nep snor of een zonnewijzer dat voor geen meter werkt.

    Windows is ook mere malen goedkoper en zeker niet slechter.

    De filmpjes zijn soms flauw maar dit wordt zeker een strik voor Apple

  66. haha
    het is zelfs geen iphone!

  67. Origineel geplaatst door Arjen
    Windows is ook mere malen goedkoper en zeker niet slechter. Apple

    LOL!? meerdere malen goedkoper kan ik nog inkomen als je pcs van 3 jaar terug koopt maar ”zeker niet slechter” jonge raak 1x een mac aan dan praten we verder.

  68. Ach, ik kan me nog herinneren dat Microsoft in 1994 het succes van internet en de mozilla browser (later Netscape) belachelijk maakte en toch enige tijd later zelf met Microsoft Network (MSN) kwamen en een eigen browser Internet Explorer die in het begin trouwens zeer traag en buggy was. MSN was overigens bedoeld om het internet te vervangen, maar is later ‘gepromoveerd’ tot een website op internet 🙂

    Een beetje als HetNet van KPN zeg maar.

    Microsoft loopt al 15 jaar achter de feiten aan. Ik kan geen product opnoemen dat ze zelf bedacht hebben en dat werkelijk een succes is geworden. Het ging op de eerste dag al mis, met de aankoop van Quick en Dirty Operating System dat door Bill Gates is omgedoopt tot MS-DOS, wat Windows tot op de dag van vandaag als basis gebruikt.

  69. Arme stakkers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.