Gerucht: Google werkt aan eigen muziekdienst Google Audio

Google staat volgens geruchten op het punt om een muziekdienst te lanceren, mogelijk onder de naam Google Audio. Het is nog onduidelijk of het om losse downloads of een abonnementendienst gaat.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

google musicEr zijn weinig activiteiten op internet, waar Google niet bij betrokken is. Boeken, online video, smartphones… het imperium breidt zich steeds verder uit. Volgens TechCrunch heeft Google een nieuw project op de planning staan: ze gaan binnenkort een online muziekdienst lanceren. De afgelopen weken is Google bezig geweest met het sluiten van contentdeals met de grote muziekmaatschappijen. Eén van de bronnen noemde de nieuwe dienst Google Audio. Het zou om een rechtstreekse concurrent van iTunes gaan. Nog niet duidelijk is, of het zou gaan om een streaming muziekdienst, een abonnementsdienst zoals Rhapsody of losse downloads zoals bij iTunes. De dienst komt aanvankelijk alleen beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers.


In 2008 lanceerde Google in China al een muziekdienst waarmee gebruikers gratis muziek kunnen zoeken en downloaden. Google heeft ook een Lab-project met de naam Google Audio Indexing, waarmee ze soundbites van politici indexeren. Het enige wat Google verder met muziek doet, is het doorzoekbaar maken van muziek door ‘music:’ voor een zoekopdracht te typen. Daarbij wordt je doorgestuurd naar een resultatenpagina waarop je de muziek via iTunes, AOL Music Now of Rhapsody kunt aanschaffen (voorbeeld). TechCrunch zegt de informatie uit meerdere bronnen te hebben gehoord, maar namen noemen ze niet.

Via: TechCrunch

Als mogelijke lanceerdatum wordt 28 oktober genoemd. Google heeft als partnerbedrijven iLike en Lala ingeschakeld (Lala is onderdeel van MySpace). Alle vier grote muziekmaatschappijen staan achter de nieuwe dienst. Op 28 oktober is er een muziekevenement in Hollywood. Gebruikers kunnen muzieknummers los aanschaffen en de dienst zal ook worden geïntegreerd in Google Search, aldus nieuwe informatie op TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.