windows-10-laptop

Microsoft brengt Bridge-tool uit voor omzetten iOS-apps naar Windows 10

Microsoft heeft de Bridge-tool uitgebracht, waarmee ontwikkelaars bestaande iOS-apps kunnen omzetten naar Windows 10-apps.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Microsoft heeft de Bridge-tool uitgebracht. Met deze tool kun je bestaande iPhone- en iPad-apps omzetten naar Windows 10. Dat moet ervoor zorgen dat het aanbod van interessante apps voor Windows 10 flink gaat toenemen. Microsoft kondigde Windows Bridge afgelopen april aan, tijdens de Microsoft BUILD-conferentie voor ontwikkelaars. De tool had toen nog de codenaam ‘Project Islandwood’. De versie die vandaag is verschenen, is een vroege previewversie, dus je moet er rekening mee houden dat sommige functies nog niet goed werken.


windows-10-laptop

Er zijn ook functies die al door Microsoft waren gedemonstreerd, maar die in deze eerste versie nog helemaal niet aanwezig zijn. De definitieve versie wordt komend najaar verwacht.

Met Microsoft Bridge kun je je bestaande code van iOS-apps meteen gebruiken om een Windows-app te maken. Het betekent overigens niet dat native iOS-apps zoals je die nu in de App Store vindt al meteen op Windows-machines kunnen draaien. Het is eerst nodig om bestaande iOS-code nodig te compileren tot een Windows-app.

De software zal als open source-project beschikbaar komen. Het mooie is dat je meteen apps voor Windows 8.1 en Windows 10 kunt maken, gericht op computers met x86- en x64-processorarchitectuur. Later volgt ook ondersteuning voor ARM-processoren, zodat de ontwikkelaars mobiele apps kunnen maken. De Bridge-tool verschijnt een week nadat Windows 10 uit kwam. Hou je niet van experimenten, dan kun je ook wachten tot de update van Visual Studio 2015 uitkomt, want daar zitten alle Bridge-functies straks standaard in.

Lees ook: Met Visual Studio 2015 kun je ook apps voor iOS en Apple Watch maken

Meer informatie lezen en downloaden kan via GitHub.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2015, 12:23
Categorie Diensten
Onderwerpen developers, microsoft, windows
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.