Meebo Messenger-app vanaf 11 juli uit de lucht

Meebo stopt vanaf 11 juli. De chat-app, widgets en andere diensten worden opgeheven nu Google Meebo heeft overgenomen. Alleen de gehate Meebo Bar met reclame blijft voorlopig bestaan.

Meebo FollowersToen Google een paar dagen geleden aankondigde Meebo over te nemen, was nog onduidelijk wat er met de bestaande app en bijbehorende diensten zou gebeuren. Inmiddels lijkt het erop dat Google Meebo vooral heeft overgenomen vanwege het personeel. De chatdienst stopt vanaf 11 juli, inclusief de Meebo Messenger, widgets en mobiele apps. Alleen de Meebo Bar blijft bestaan, de enigszins gehate reclamebalk die op websites als Men’s Fitness en TVGuide.com en vooral irritatie wekte. Maar Meebo heeft ook een iPhone-app die nog gewoon in de App Store te krijgen is en afgelopen mei nog een update kreeg. Meebo is een geïntegreerde instant messaging-app waarmee je kunt chatten via de netwerken van Windows Live, Yahoo, Google Talk, ICQ, Jabber, Facebook en meer.

Deze app gaat nu verdwijnen, waarbij je nog tot 11 juli de tijd hebt om je chatlogs te downloaden. Google had 100 miljoen dollar over voor een bedrijf met 100 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. Het team gaat nu bezig met het ontwikkelen van uitgeeftools voor Google+.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2012, 11:10
Categorie Apple
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.