Maps.me op CarPlay.

Maps.me nu ook beschikbaar voor CarPlay

Er is weer een navigatie-app bijgekomen die ondersteuning gekregen heeft voor CarPlay. Maps.me kun je nu ook gebruiken via het scherm van je autoradio.

Net als Magic Earth maakt Maps.me gebruik van OpenStreetMap, een kaartendatabase die door vrijwilligers aangevuld wordt. Maps.me is voor veel mensen een alternatief voor Google Maps en Apple Kaarten, ook omdat het nagenoeg gratis is. Als je liefhebber van Maps.me bent, kun je deze nu ook in CarPlay gebruiken.

Maps.me voor CarPlay

Qua weergave lijkt de CarPlay-versie erg op de standaardversie. Je ziet dan ook net als op je iPhone gedetailleerde huisnummers en 3D-weergaven van gebouwen. Het starten van een route kan via het handmatig invoeren van een adres of naar favorieten. Er is geen optie om te zoeken naar bijvoorbeeld parkeergarages of een tankstation.

Navigatie met Maps.me voor CarPlay.

Tijdens het rijden zie je rechtsboven je huidige snelheid. Ook waarschuwt de app voor flitsers. Helaas zie je in Maps.me voor CarPlay niet de maximumsnelheid. De app begeleidt je met Nederlandse steminstructies. De weergave van de kaarten is overigens altijd licht, zelfs als deze in de iOS-versie op altijd donker staat.

Andere mogelijkheden in de CarPlay-versie zijn dat je aan kunt geven dat je tolwegen en veerboten wil vermijden. Ook de waarschuwing voor camera’s en de verkeersdrukte kun je rechtstreeks vanaf je CarPlay-scherm in- of uitschakelen. Iedereen die Maps.me heeft, kan ook de CarPlay-versie kosteloos gebruiken.

Maps.me voor CarPlay met instellingen.

Check ook ons overzicht van de beste navigatie-apps voor CarPlay, waarin we de verschillende aspecten van de apps op een rijtje gezet hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2019, 9:11
Categorie Apps
Onderwerpen carplay, Navigatie

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.