Maps.me nu ook beschikbaar voor CarPlay

Er is weer een navigatie-app bijgekomen die ondersteuning gekregen heeft voor CarPlay. Maps.me kun je nu ook gebruiken via het scherm van je autoradio.

Net als Magic Earth maakt Maps.me gebruik van OpenStreetMap, een kaartendatabase die door vrijwilligers aangevuld wordt. Maps.me is voor veel mensen een alternatief voor Google Maps en Apple Kaarten, ook omdat het nagenoeg gratis is. Als je liefhebber van Maps.me bent, kun je deze nu ook in CarPlay gebruiken.

Maps.me voor CarPlay

Qua weergave lijkt de CarPlay-versie erg op de standaardversie. Je ziet dan ook net als op je iPhone gedetailleerde huisnummers en 3D-weergaven van gebouwen. Het starten van een route kan via het handmatig invoeren van een adres of naar favorieten. Er is geen optie om te zoeken naar bijvoorbeeld parkeergarages of een tankstation.

Navigatie met Maps.me voor CarPlay.

Tijdens het rijden zie je rechtsboven je huidige snelheid. Ook waarschuwt de app voor flitsers. Helaas zie je in Maps.me voor CarPlay niet de maximumsnelheid. De app begeleidt je met Nederlandse steminstructies. De weergave van de kaarten is overigens altijd licht, zelfs als deze in de iOS-versie op altijd donker staat.

Andere mogelijkheden in de CarPlay-versie zijn dat je aan kunt geven dat je tolwegen en veerboten wil vermijden. Ook de waarschuwing voor camera’s en de verkeersdrukte kun je rechtstreeks vanaf je CarPlay-scherm in- of uitschakelen. Iedereen die Maps.me heeft, kan ook de CarPlay-versie kosteloos gebruiken.

Maps.me voor CarPlay met instellingen.

Check ook ons overzicht van de beste navigatie-apps voor CarPlay, waarin we de verschillende aspecten van de apps op een rijtje gezet hebben.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt: Navigeren met CarPlay, deze navigatie-apps zijn onze favoriet

Dankzij CarPlay kun je makkelijk navigeren met apps via het scherm in je auto. Welke CarPlay navigatie-apps zijn er en welke functies ondersteunen ze? In deze gids zetten ze voor je op een rijtje en vergelijken we de CarPlay navigatie-apps.

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 augustus 2019 om 9:11
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen, berichten sturen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Inmiddels is er ook een volledige nieuwe generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden. Daarbij zijn er ook veel meer widgets en kan CarPlay standaardfuncties van de auto bedienen, zoals de klimaatbeheersing en radio.

CarPlay

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.