Apple Design Lab

Ontwerper van eerste iPhone vertrekt na 21 jaar uit Apple’s designteam

Christopher Stringer, die 21 jaar als ontwerper bij Apple werkte, is opgestapt uit het designteam van Apple. Hij ontwierp de eerste iPhones en iPads.

Apple raakt een belangrijke ontwerper kwijt: Christopher Stringer heeft het bedrijf na 21 jaar verlaten. Stringer maakte deel uit van het hechte industriële designteam van Apple, dat tegenwoordig niet meer onder leiding staat van Jony Ive.

Apple designstudio

Twee jaar geleden deed Jony Ive en stapje terug en liet de dagelijkse leiding van het industriële designteam over aan Richard Howarth. Ive kreeg zelf promotie naar Chief Design Officer. Kort daarop vertrok Danny Coster, een ander belangrijk lid van Apple’s designteam, om zijn loopbaan voort te zetten bij GoPro. Coster werkte 23 jaar bij Apple en ontwierp samen met Ive de eerste iMacs.

Ontwerper van de eerste iPhones en iPads

Nu vertrekt Christopher Stringer, een ontwerper die nauw betrokken was bij de eerste iPhones en iPads. Zijn naam staat op vele iPhone-patenten en hij was dan ook een belangrijke getuige in de slepende rechtszaken tussen Apple en Samsung. Misschien heeft dat meegespeeld bij zijn beslissing om Apple te verlaten. Al eerder vertrokken Apple-medewerkers omdat ze het zat waren om meer tijd in de rechtbank door te brengen dan op kantoor. Stringer onthulde in de rechtszaken onder andere dat Apple prototypes van gebogen glas maakte voor de iPhone en overwoog om een volledig aluminium iPhone te maken, vergelijkbaar met de iPods.

iPhone eerste generatie

Het is onduidelijk of Stringer nu met pensioen gaat of binnenkort weer bij een ander bedrijf opduikt. Het gebeurt relatief zelden dat leden van Apple’s designteam opstappen. De groep heeft binnen Apple de reputatie dat ze erg trouw aan het bedrijf zijn.

In Apple’s promotiefilmpje voor het koffietafelboek over Apple-design is te zien hoe de designstudio te werk gaat en welke gereedschappen ze gebruiken voor prototypes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2017, 8:59
Categorie Apple
Onderwerpen design, jony ive, personeel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.