apple watch bandje roze

Apple kondigt ‘Made for Apple Watch’-programma aan

Apple heeft het Made for Apple Watch-programma aangekondigd, waarmee fabrikanten hun horlogebandjes kunnen laten goedkeuren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple watch bandje rozeFabrikanten die accessoires voor de Apple Watch willen maken, kunnen dat nu met een officieel goedkeuringsstempel van Apple doen. Apple heeft het ‘Made for Apple Watch’-programma aangekondigd, dat vergelijkbaar is met het al langer bestaan de ‘Made for iPhone’-programma en soortgelijke programma’s voor iPod en iPad. Het lijkt erop dat de aandacht in eerste instantie vooral is gericht op horlogebandjes en niet zozeer op docks, batterypacks en dergelijke. Apple benadrukt vooral dat je je Apple Watch met de bandjes een persoonlijke uitstraling wilt geven.

De horlogebandjes werken met een speciaal type aansluiting, aan beide zijkanten van de Apple Watch. Daardoor passen standaard horlogebandjes niet zomaar. Maar Apple belooft dat er binnenkort zogenaamde ‘lugs’ aankomen, die zorgen voor de juiste aansluiting, zodat je in principe ook je eigen horlogebandjes zou kunnen ontwerpen.

made for apple watch program

Apple geeft de fabrikanten een aantal design-richtlijnen mee. Zo moeten de materialen voldoen aan bepaalde milieurichtlijnen en moet je als gebruiker in staat zijn om het bandje zo strak om te doen, dat de hartslagsensor in de Apple Watch nog steeds goed werkt. Interessant is dat Apple geen melding maakt van de diagnostische poort, die in de aansluiting van het horlogebandje aanwezig is. Accessoiremakers zijn daar al mee aan de slag, zo bleek gisteren – maar krijgen waarschijnlijk geen goedkeuringsstempel van Apple.

band-lug-diagramKun je in het horlogebandjes-assortiment van Apple nog niet vinden wat je zoekt, dan loont het dus de moeite om een niet al te duur standaardbandje te nemen (bijvoorbeeld die van siliconenrubber) en af te wachten met welke horlogebandjes accessoiremakers op de proppen komen. Helaas betekent het meestal wel dat de fabrikanten een ingewikkeld en kostbaar goedkeuringstraject met Apple door moeten en de kosten daarvan in de prijs van de horlogebandjes zullen doorrekenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2015, 9:08
Categorie Accessoires
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.