Apple TV concept afstandsbediening

‘Afstandsbediening nieuwe Apple TV heeft Touch Pad’

De afstandsbediening voor de nieuwe Apple TV heeft een Touch Pad en twee extra knoppen, aldus bronnen. De afstandsbediening wordt ook iets dikker.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple TV concept afstandsbedieningDe nieuwe Apple TV krijgt ook een opnieuw ontworpen afstandsbediening, met daarop een speciale ‘Touch Pad’. Dit beweert The New York Times op basis van bronnen. De vernieuwde afstandsbediening krijgt daarnaast ook twee extra fysieke knoppen. Daarmee is de afstandsbediening iets minder simpel dan de huidige variant, maar kun je er veel meer mee.

De Touch Pad zal het mogelijk maken om door de interface te scrollen, zoals nu ook al kan op een iPhone door over het scherm te vegen. De afstandsbediening wordt volgens de bronnen iets dikker – ongeveer even dik als de Amazon Echo-afstandsbediening hieronder.

Amazon Echo

Het is nogal een stap voor Apple om extra knoppen aan de afstandsbediening toe te voegen: tijdens lessen op Apple University wordt vaak benadrukt hoe simpel de huidige Apple TV-afstandsbediening is, vooral als je hem vergelijkt met een Google TV-afstandsbediening met 78 knoppen. De verwachting is daarom dat Apple alsnog probeert om het ontwerp zo simpel en vanzelfsprekend mogelijk te houden.

Er wordt in geruchten al langere tijd verwezen naar een nieuwe Apple TV, met een eigen App Store voor apps en een speciale tv-abonnementsdienst. De nieuwe Apple TV zou misschien al in de zomer van 2015 verschijnen. Wellicht dat de Apple TV daarom op ontwikkelaarsconferentie WWDC 2015 op 8 juni wordt aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2015, 15:53
Categorie Geruchten
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.