Apple Watch lug

Apple verkoopt nu ‘Made for Apple Watch’ connectors voor horlogebandjes

Ga jij horlogebandjes voor de Apple Watch maken? Apple verkoopt nu goedgekeurde verbindingsstukjes, waarmee je creatief aan de slag kunt gaan. Ze zijn in verpakkingen van 25 of 200 stuks verkrijgbaar.

Apple is begonnen met de verkoop van zogenaamde lugs, de metalen connector waarmee een horlogebandje vastzit aan de behuizing van de Apple Watch. Fabrikanten die een goedgekeurd bandje willen maken, kunnen via distributeur Avnet goedgekeurde connectors van staal kopen. Ze zijn te herkennen aan de inscriptie ‘Made for Apple Watch’.

Apple Watch lug

Horlogebandjes met Made for Apple Watch keurmerkje

De horlogebandjes zelf moeten wel voldoen aan de Band Design Guidelines voor de Apple Watch en daarnaast zijn er nu Lug Assembly Guidelines vrijgegeven, waaraan de horlogebandjes moeten voldoen.

De regels moeten ervoor zorgen dat je zekerheid hebt over de bevestiging van een third party-horlogebandje. Een van de grootste nachtmerries als Apple Watch-bezitter, is dat het horlogebandje niet goed is vastgeklikt, waardoor je er aan het einde van de dag achterkomt dat je je kleinood kwijt bent. Dat kan bij de officiële bandjes niet gebeuren, omdat het bandje na een hoorbaar klikgeluid stevig vastzit. Maar met een goedkoop horlogebandje weet je niet of de verbinding stevig genoeg is.

Om te zorgen dat de bevestiging van goede materialen is gemaakt en goed past, kunnen de fabrikanten de zogenaamde lugs bestellen, gemaakt van RVS en met een ‘Made for Apple Watch’-inscriptie. Ze zijn verkrijgbaar voor de 38mm en 42mm modellen van de Apple Watch en geschikt voor Apple Watch, Apple Watch Sport en Apple Watch Edition. De benodigde pentalobe 1.1 schroevendraaier kun je ook meteen mee bestellen bij Avnet. Het bedrijf hanteert een levertijd van 2 weken.

Zelf Apple Watch-bandjes maken? Dat kan!

Het kan een uitkomst zijn voor (mode)ontwerpers die zelf creatieve ideeën hebben voor een Apple Watch-horlogebandje, maar niet de middelen hebben om zelf de bevestigingspinnen te laten maken. Het enige wat je verder nog nodig hebt, is een naaimachine en materiaal voor de horlogebandjes. En omdat ze in pakketten van 25 stuks verkrijgbaar zijn, is de investering voor je eigen ‘horlogebandfabriekje’ nog te overzien.

Dit zijn de prijzen:

Apple Watch Lugs – 38mm (25 sets)
Prijs per stuk: $11.15 USD
Prijs per verpakking: $278.75 USD

Apple Watch Lugs – 38mm (200 sets)
Prijs per stuk: $9.18 USD
Prijs per verpakking: $1,836.00 USD

Apple Watch Lugs – 42mm (25 sets)
Prijs per stuk: $11.33 USD
Prijs per verpakking: $283.25 USD

Apple Watch Lugs – 42mm (200 sets)
Prijs per stuk: $9.33 USD
Prijs per verpakking: $1,866.00 USD

Eerder vandaag ging de Apple Watch Hermes-collectie in de verkoop, een serie Apple Watch-modellen met lederen bandjes van modehuis Hermes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2015, 21:53
Categorie Accessoires
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.