Mac App Store

macOS updaten via commandoregel sneller dan via Mac App Store

Je kunt de Mac veel sneller updaten via de commandoregel, dan via de Mac App Store. Het kan zelfs drie keer zo snel gaan.

Het updaten van je Mac via de commandoregel gaat sneller dan via de Mac App Store. Ook kun je daarbij extra opties gebruiken. Een update zou nog maar 10 minuten duren in plaats van 30 minuten. Handig om te weten, voor als je later dit jaar de definitieve versie van High Sierra wilt installeren.

mac-app-store

Sneller macOS updaten

Updaten moet, maar het is vaak een langdurig proces waarbij je je Mac minutenlang niet kunt gebruiken. Dat het een halfuur duurt, zoals deze mensen op Reddit beweren is misschien wat overdreven, maar elke methode om de update sneller te maken is welkom.

Bij updaten via de Terminal blijkt het behoorlijk verschil te maken. Het werkt als volgt:

 1. Eerst start je de Terminal-app, op de manier die jij het handigst vindt (bijvoorbeeld via Spotlight).
 2. Check of er updates zijn met dit commando:
 3. softwareupdate -l

 4. Installeer daarna de update met het volgende commando:
 5. softwareupdate -i -a

  Je kunt dit nog verder aanpassen met parameters, zodat het nog sneller gaat. Met het volgende commando voer je de twee opdrachten achter elkaar uit:

  sudo softwareupdate -ia;sudo reboot

  Een van de gebruikers op Reddit meldt dat er nog een ander handig commando is, waarmee je de Mac alleen herstart als er updates zijn die moeten worden geïnstalleerd. Mocht er tijdens het installeren dan iets misgaan, dan wordt de Mac in ieder geval niet gereboot en kun je nog even de foutmeldingen in Terminal bekijken.

  sudo softwareupdate -ia && sudo reboot

  Voor macOS 12.6 zou er dus een versnelling in het installeren zijn van 30 minuten naar 10 minuten, in vergelijking met het proces via de Mac App Store. Het totale proces is dus korter, maar de wachttijd waarbij je de Mac niet kunt gebruiken is ook korter: je kunt de Mac slechts 2 minuten niet gebruiken tijdens het rebooten.

  Heb jij hier ervaringen mee, dan horen we het natuurlijk graag!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2017, 9:12
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen macos, terminal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.