MacBook Pro schietpartij

MacBook Pro vangt kogel op tijdens schietpartij

Een MacBook Pro in een rugtas heeft mogelijk het leven gered van een man, die ooggetuige was tijdens de schietpartij in Fort Lauderdale.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Een MacBook Pro heeft mogelijk het leven gered van een man tijdens de schietpartij in Florida. Steve Frappier was afgelopen vrijdag ooggetuige bij de schietpartij op de luchthaven van Fort Lauderdale, waar de 26-jarige Esteban Santiago plotseling het vuur opende op andere reizigers. De MacBook Pro in de rugzak van Steve Frappier ving de kogel op en voorkwam daarbij dat de kogel zijn lichaam binnendrong.

MacBook Pro schietpartij

MacBook als kogelwerend vest

Frappier vertelde in een interview met CNN dat hij in zijn rug geschoten werd terwijl hij op de grond dekking zocht. Zijn rugzak met daarin de MacBook Pro bleek daarbij onverwacht van pas te komen als kogelwerend vest. De kogel raakte het scherm en drong door tot de aluminium behuizing en de batterij, waarbij het chassis werd opengebogen, maar werd zodanig afgeremd dat Frappier niet werd geraakt. De kogel werd teruggevonden in een opbergvak van de rugzak.

Bij de schietpartij werden vijf mensen gedood en raakten acht mensen gewond. De autoriteiten arresteerden de 26-jarige Esteban Santiago uit Alaska, die tijdens het wachten op de bagageband opeens een wapen tevoorschijn trok en op nietsvermoedende reizigers begon te schieten.

Frappier vertelde CNN dat hij de MacBook Pro haastig in zijn rugzak had gepropt bij het uitstappen, waardoor de tas niet goed dichtzat. Volgens autoriteiten is de kogel door die kleine opening de tas binnengedrongen, waar de MacBook de kogel opving.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 07 januari: Afsluitende zin over gebruik van MacBook als kogelwerend schild is verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2017, 12:13
Categorie Achtergrond
Onderwerp macbook pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.