MacBook Pro vangt kogel op tijdens schietpartij

Een MacBook Pro in een rugtas heeft mogelijk het leven gered van een man, die ooggetuige was tijdens de schietpartij in Fort Lauderdale.

Een MacBook Pro heeft mogelijk het leven gered van een man tijdens de schietpartij in Florida. Steve Frappier was afgelopen vrijdag ooggetuige bij de schietpartij op de luchthaven van Fort Lauderdale, waar de 26-jarige Esteban Santiago plotseling het vuur opende op andere reizigers. De MacBook Pro in de rugzak van Steve Frappier ving de kogel op en voorkwam daarbij dat de kogel zijn lichaam binnendrong.


MacBook Pro schietpartij

MacBook als kogelwerend vest

Frappier vertelde in een interview met CNN dat hij in zijn rug geschoten werd terwijl hij op de grond dekking zocht. Zijn rugzak met daarin de MacBook Pro bleek daarbij onverwacht van pas te komen als kogelwerend vest. De kogel raakte het scherm en drong door tot de aluminium behuizing en de batterij, waarbij het chassis werd opengebogen, maar werd zodanig afgeremd dat Frappier niet werd geraakt. De kogel werd teruggevonden in een opbergvak van de rugzak.

Bij de schietpartij werden vijf mensen gedood en raakten acht mensen gewond. De autoriteiten arresteerden de 26-jarige Esteban Santiago uit Alaska, die tijdens het wachten op de bagageband opeens een wapen tevoorschijn trok en op nietsvermoedende reizigers begon te schieten.

Frappier vertelde CNN dat hij de MacBook Pro haastig in zijn rugzak had gepropt bij het uitstappen, waardoor de tas niet goed dichtzat. Volgens autoriteiten is de kogel door die kleine opening de tas binnengedrongen, waar de MacBook de kogel opving.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 07 januari: Afsluitende zin over gebruik van MacBook als kogelwerend schild is verwijderd.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.