Reacties voor: Apple kondigt terugroepactie aan voor accu’s in sommige 15″ MacBook Pro’s

Bijgewerkt met veelgestelde vragen
Apple roept vrijwillig een aantal MacBook Pro’s terug omdat ze onveilige batterijen zouden bevatten. Het gaat om 15-inch MacBook Pro-modellen die tussen 2015 en 2017 zijn verkocht.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Het is wel een drama met die 2015 ev MacBooks ….!!

  2. Ik heb een retina 15″ uit mid 2015, maar deze komt helaas niet in aanmerking. Wel merk ik dat de Mac snel warm wordt en ik vind de batterij zeker niet optimaal. Soms een foutmelding dat ik de batterij spoedig moet laten vervangen en soms valt hij vanzelf uit. Ik hoop dan ook dat ik hem binnenkort wel kan laten vervangen… Batterij cycli: 607

  3. En wat gebeurt er met oudere Macbooks die in die periode een vervangende accu hebben gekregen?

  4. @Thomas: Ik heb dit probleem ook… net 745 cycles. Maar had het al rond de 500.

  5. Mijn macbook pro van 2015 wordt zeer warm, op mn schoot deze gebruiken lukt niet. Komt wel in aanmerking voor repair, best snel afspraak maken, voorlopig nog plaats

  6. Bij mij is de accu al vervangen met het toetsenbord vanwege de bekende problemen daarmee. Kom nu niet in aanmerking.
    Health: 94%
    Cycles: 52
    Condition: Normal

  7. Wil niet negatief doen maar wel jammer dat Apple de laatste jaren zoveel fouten maakt mbt de Macbook Pro’s. Waren eerst toch best goede producten (nog steeds wel) maar steeds vaker zijn er verschillende dingen aan de hand.

  8. Ik ben al een tijdje aan het twijfelen om mijn 15″ Macbook Pro late 2013 te vervangen, maar met de toetsenbord en nu batterij problemen wacht ik denk ik nog even.
    Zit nu op 694 cycles en nog 85% batterij health.
    Hij draait nog perfect en nog nooit problemen gehad en is nog gewoon te updaten naar de nieuwste Mac OS versie.

  9. Mijne komt er ook voor in aanmerking. Hoe gaat zoiets te werk? Een Apple Store is er niet in de buurt 🙁

  10. (Red.) Artikel bijgewerkt met veelgestelde vragen.

  11. De batterij in mijn Pro (medio 2014) is al vervangen. Batterijen (en dus ook be behuizing) stond bol.

    Maar dit is meer dan vervangen van de batterij. Die zit namelijk vastgeplakt! aan de bovenkant van de behuizing. Hierdoor zijn de batterij, bovenkant van de behuizing en het toetsenbord en trackpad die daar nog tussen zitten één onderdeel die Apple in z’n geheel vervangt. Waardoor de reparatie nogal in de papieren loopt. (Overigens is het omgekeerde ook het geval als het toetsenbord of trackpad vervangen moet worden.)

    Wil je alleen je batterij vervangen, dan zul je naar een reparatiebedrijfje moeten gaan die de batterij met chemicaliën “losweekt” van de behuizing.

    Maar in dit geval, net als bij de toetsenborden, zijn de kosten voor Apple. Zullen ze al spijt hebben dat ze die batterijen zo idioot hebben vastgelijmd? Waarschijnlijk wel, want bij de nieuwste Air is de batterij al weer makkelijker (en een als los onderdeel) te vervangen.

  12. @JeroenT: Inleveren bij CARD Services of Amac is een optie, beide hebben een vestiging als Premium Service Provider. Maak uiteraard wel een back-up van al je data.

    Of anders bij MicroFix (Service Provider).

  13. @Macaanzee:

    Met de 13,3 inch versie nog steeds niks aan de hand

  14. Krijg je na reparatie wel je eigen macbook terug of een gerepareerde van een ander?

  15. @Laura: Na reparatie krijg je de mijne van Apple.

  16. Origineel geplaatst door Laura
    Krijg je na reparatie wel je eigen macbook terug of een gerepareerde van een ander?

    Die van een ander. Je krijgt willekeurig een andere Mac terug. Zo kan het dus zijn dat je een Mac retour krijgt waar wat meer krasjes opzitten dan die van jezelf. Maargoed, dan heb je wel een nieuwe batterij!

  17. Origineel geplaatst door Laura
    Krijg je na reparatie wel je eigen macbook terug of een gerepareerde van een ander?

    Origineel geplaatst door Brusky

    Die van een ander. Je krijgt willekeurig een andere Mac terug. Zo kan het dus zijn dat je een Mac retour krijgt waar wat meer krasjes opzitten dan die van jezelf. Maargoed, dan heb je wel een nieuwe batterij!

    Hier was ik al bang voor. Al vaker met producten gehad die gerepareerd werden dat ik ineens een product met krasjes terug kreeg. Zelf ben ik erg zuinig op mijn producten en op mijn macbook zit geen enkel krasje. Mijn accu zit nog op zo’n 90% capaciteit dus zoveel ga ik er daar niet op vooruit.

  18. vorige week de oude macbook pro 2008 15inch met originele batterij uit de kast gehaald en wat bleek, de accu stond bol. Raar want de batterij was leeg toen ik hem een paar maand geleden niet meer gebruikte…. opletten dus!

    mijn macbook pro 2013 15inch, die wordt echt bloedheet bij gebruik op de schoot.

  19. @Laura: ik sta te kijken van je reactie. meen je dit nou oprecht serieus? we praten over Apple, niet over een beunhaas om de hoek.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.