Geld met Euro biljetten.

Nieuwe Buddy-app wil financiële problemen voorkomen

De Rabobank heeft samen met een aantal gemeentes de Buddy-app ontwikkeld. Deze nieuwe financiële app biedt coaching op het gebied van geld, met onder andere tips en antwoorden op vragen over geldzaken.

Buddy-app: hulp bij financiële problemen

De nieuwe app, die nu getest wordt, is gemaakt in samenwerking met acht Nederlandse gemeentes. Het gaat om Rotterdam, Den Haag, Amersfoort, Almere, Enschede, Maastricht, Leiden en Alkmaar. Een selectie gebruikers uit die gemeenten gaan de app testen. De Buddy-app heeft een aantal functies. Zo is de app te koppelen met al je bankrekeningen, zodat je één overzicht krijgt voor je financiële situatie.

De app is vooral bedoeld voor huishoudens die de stap willen zetten naar een financieel gezond leven. Al je uitgaven worden in categorieën ingedeeld en ook je vaste lasten worden in kaart gebracht. Deze bedragen worden gereserveerd, zodat je precies ziet wat je vrij te besteden hebt. De gemeenten ondersteunen de app in het kader van schuldhulpverlening, zodat mensen in een lastige financiële situatie er weer snel bovenop komen.

Om naheffingen te voorkomen, kan Buddy ook automatisch berichten sturen naar organisaties zoals de Belastingdienst. Heb je als gebruiker vragen of ben je op zoek naar tips, dan is er ook een chatfunctie. Deze chat werkt met kunstmatige intelligentie, dus je chat niet met een daadwerkelijk persoon. Tot slot kijkt de app op basis van jouw situatie of je recht hebt op toeslagen en uitkeringen.

Buddy-app.

De Buddy-app is nu nog niet beschikbaar in de App Store, want in de komende vier maanden gaan honderd gebruikers de app dus testen. Het gaat dus nog om een proef, dus of de app er daadwerkelijk komt is nog niet honderd procent zeker.

Buddy maakt gebruik van de nieuwe regelgeving PSD2, die het mogelijk maakt om externe diensten toegang te geven tot jouw rekeningen. Hiervoor moet een instantie een vergunning aanvragen bij de Nederlandse Bank. Meer over PSD2 lees je in ons eerdere artikel over deze nieuwe financiële wetgeving.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2019, 9:22
Bron Bron Emerce
Categorie Uncategorized
Onderwerpen financieel, geld, rabobank

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.