Reacties voor: Apple vervangt defecte accu van MacBook Pro’s 2016-2017 gratis

Apple is met een nieuw reparatieprogramma gestart, voor mensen die een MacBook Pro uit 2016 of 2017 hebben. Lukt het niet om de accu voorbij 1% op te laden, dan krijg je een nieuwe accu.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Heb een 13” uit 2017 en heb sinds Big Sur regelmatig dat de laptop uitvalt met nog 50-60% resterend. Kan daarna alleen verder werken aan de kabel. Hopelijk verruimen ze dit reparatie programma zodat ik ook in aanmerking kan komen, want het is toch best irritant.

  2. Origineel geplaatst door Martin
    Heb een 13” uit 2017 en heb sinds Big Sur regelmatig dat de laptop uitvalt met nog 50-60% resterend. Kan daarna alleen verder werken aan de kabel. Hopelijk verruimen ze dit reparatie programma zodat ik ook in aanmerking kan komen, want het is toch best irritant.

    Dit probleem heb ik ook. Systeem geeft bij de accustatus ook aan dat er inhoud nodig is.

  3. Ik heb een 13 uit 2017 en vind het ondertussen wel heel erg dat dit model inmiddels in aanmerking komt voor 3 reparatieprogramma’s;
    1. Iets met de harde schijf (daarvoor moest ik speciaal naar Amsterdam om hem te laten checken, daarbij moest ik alles opnieuw installeren, ook als m’n harde schijf ok was.
    2. Toetsenbordprobleem (onlangs hersteld)
    3. En nu dit weer, al heb ik geen last van dit probleem.
    Jup, top dat Apple het allemaal fixt, maar het wordt wel extreem veel zo. Jammer voor zo’n duur apparaat.

  4. Mijn Macbook Pro 15″ (2018) heeft ook zo’n dergelijk probleem. Na het opstarten op batterij (tussen de 1%-99%) valt hij meteen uit en komt er een oplaad-icoon op het scherm. Als ik opstart met kabel is er geen probleem.

    Is hiervoor al binnen geweest bij een Switch (België) en er zou nieuwe “firmware geïnstalleerd” zijn. Na een 2-tal weken en volledige reset terug hetzelfde probleem. Is toen wel kosteloos “hersteld”.

  5. Ook mijn MBP was slachtoffer van de Big Sur update. Ik ben erg blij dat Apple nu eindelijk de fout erkent en een oplossing biedt. Ook al heb ik inmiddels een MBA besteld. Dus toch maar laten repareren, want anders blijft de inruil waarde op 0 hangen.

  6. Mijn MacBook 13inch uit 2017 viel ook steeds uit bij een random accu waarde. Ik heb bij een winkel de accu laten vervangen maar na het vervangen kwam deze niet meer boven 1%.
    Ik heb wel wat Macs gehad door de jaren heen maar dit was echt de slechtste ervaring. Lijkt er doorheen gepushed te zijn. Slecht toetsenbord en nu dit. Niet Apple waardig.

  7. Eindelijk! Wat een geweldig nieuws.

  8. Origineel geplaatst door dna75
    Mijn MacBook 13inch uit 2017 viel ook steeds uit bij een random accu waarde. Ik heb bij een winkel de accu laten vervangen maar na het vervangen kwam deze niet meer boven 1%.
    Ik heb wel wat Macs gehad door de jaren heen maar dit was echt de slechtste ervaring. Lijkt er doorheen gepushed te zijn. Slecht toetsenbord en nu dit. Niet Apple waardig.

    Hoe is dit uiteindelijk opgelost? Ik ga binnenkort een afspraak maken om het accu te laten vervangen maar indien dit niet de oplossing is..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.