LG UltraFine 5K display 2019 met MacBook.

LG’s vernieuwde UltraFine 5K-display werkt ook met iPad Pro

Nu verkrijgbaar bij de Apple Store
LG heeft een nieuwe versie van het 5K UltraFine-display uitgebracht. Dit nieuwe model heeft nagenoeg dezelfde specificaties als de vorige versie, maar werkt nu ook samen met de nieuwste iPad Pro.

Al in 2016 introduceerde Apple samen met LG de serie UltraFine-displays, nadat Apple gestopt was met haar eigen Thunderbolt-schermen. Na bijna drie jaar heeft de 5K-variant nu een update gekregen. Het LG UltraFine 5K-display kost €1.399 en komt nu ook van pas voor iPad Pro-gebruikers.

LG UltraFine 5K-display vernieuwd, werkt met iPad Pro

Dat het scherm nu ook met de iPad Pro werkt, is meteen ook de enige vernieuwing. Het scherm verstuurt nu ook een 5K-signaal via de standaard USB-C-poort, in plaats van enkel via Thunderbolt 3. Er zijn allerlei nuttige toepassingen voor de iPad Pro met USB-C, waarvan het verbinden met een extern scherm er één van is. Helaas schakelt het scherm over naar een 4K-resolutie van 3840 x 2160 zodra je de iPad Pro aansluit. Naast ondersteuning voor de iPad Pro koppel je het scherm ook aan elke MacBook of Mac-desktop met Thunderbolt 3, maar dan wel via de volledige 5K-resolutie.

Voorkant van LG UltraFine 5K-display 2019.

In totaal bevat het scherm één Thunderbolt 3-ingang en drie USB-C-poorten. Het scherm kan ook een aangesloten apparaat tot 94W opladen, waardoor zelfs je zwaarste MacBook Pro van stroom voorzien wordt. Het 27-inch scherm heeft verder een resolutie van 5120 x 2880 met een brede kleurweergave (P3). Het scherm is ook voorzien van een ingebouwde camera, speakers en microfoon, zodat je er FaceTime gesprekken mee kan voeren.

Het nieuwe scherm is beschikbaar voor €1.399. Voor dat geld krijg je niet alleen het scherm, maar ook een meegeleverde Thunderbolt 3-kabel (2 meter) én een USB-C-kabel (1,5 meter). Er zit ook een VESA-plaat bij om hem op te hangen, maar je kan hem natuurlijk ook gewoon neerzetten via de standaard. Dit nieuwe model volgt nadat LG het UltraFine 4K-display vernieuwde. Deze is verkrijgbaar voor €749.

Achterkant van LG UltraFine 5K-display 2019.

Apple’s eigen scherm onderweg
Wie liever op Apple’s eigen scherm wacht, moet nog even geduld hebben. Dat is maar goed ook, want voor Apple’s aankomende Pro Display XDR moet je flink in de buidel tasten. Dit scherm komt later dit jaar op de markt en past goed bij de nieuwe Mac Pro. Het 32-inch scherm heeft een extra hoge 6K-resolutie met HDR, een hoge helderheid van maximaal 1600 nits en nog veel meer. Het Pro Display XDR kost zo’n $5.000, exclusief standaard van $1.000. Wil je meer weten over dit scherm, dan lees je er meer over in ons uitlegartikel.

Bekijk ook

Pro Display XDR: alles over Apple's scherm voor echte professionals

In dit artikel lees je alles over Apple's Pro Display XDR; een monitor voor echte professionals. Wat kun je ermee, en wat mag het kosten? Je leest het hier!

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 31 juli: Aanvullende opmerking over resolutie bij koppelen van iPad Pro toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.