Augmented reality op iPad

Mede-oprichter Xbox en VR-expert sluit zich aan bij Apple

Nat Brown, mede-oprichter van de originele Xbox, werkt sinds kort bij Apple. De afgelopen jaren hield hij zich veelvuldig bezig met virtual reality. Wat gaat hij nu bij Apple doen?

Nat Brown aan de slag bij Apple

Apple heeft er een nieuwe expert op het gebied van games en VR bij. Nat Brown werkt nu namelijk bij Apple, zo maakte hij zelf via Twitter bekend. Sinds 2013 werkte hij bij softwarebedrijf Valve, bekend van onder andere de Dots-, Portal- en Half-Life-series en de Steam-dienst. Hij hield zich daar voornamelijk bezig met VR, maar sinds kort is het VR-team van Valve flink geslonken.


Dat hij affiniteit heeft met games, blijkt wel als we naar zijn CV kijken. Eind jaren 90 was hij één van de mede-oprichters van de originele Xbox, de eerste spelcomputer van Microsoft. In de jaren daarna werkte hij nog bij verschillende software-bedrijven, maar zijn interesses liggen het meeste bij ecosystemen en systeem-engineering.

Wat betreft ecosystemen zit je goed bij Apple. Apple staat bekend om hun hele ecosysteem van software, hardware en diensten die nauw met elkaar samenwerken. Wat zijn taken bij Apple precies zijn, verklapt hij nog niet. In zijn tweets laat hij wel weten dat hij ook nog steeds geïnteresseerd is in AR en VR, waardoor het zomaar zou kunnen dat dat de reden is dat Apple hem in huis gehaald heeft.

Apple is al jaren druk bezig met voornamelijk augmented reality. Met ARKit hebben ze een ontwikkelplatform opgezet waarmee apps op relatief eenvoudige wijze AR-toepassingen kunnen gebruiken. Onlangs kondigde Apple nog een aantal nieuwe augmented reality-sessies voor de Apple Store aan. Daarnaast is Apple ook druk met het opzetten van Apple Arcade, de aankomende gamingdienst. Met Apple Arcade kun je voor een vast bedrag per maand onbeperkt premium-games spelen. Met zijn achtergrond in gaming is er mogelijke en rol voor hem weggelegd in dit project. Games en AR gaan vaak ook hand in hand. Apple wil voor de dienst ook exclusieve games, dus wellicht dat Nat Brown daar een handje bij kan helpen.

Mogelijk gaat Nat Brown zich ook bemoeien met Apple’s aankomende AR-headset, al zijn er ook geruchten dat de ontwikkeling van de AR-bril gestopt is. In ieder geval heeft Brown er zin in om bij Apple aan de slag te gaan. “Ik kijk ernaar uit om verder te gaan met mijn werk en obsessie voor alle grafische toepassingen”, zo besluit hij.

Bekijk ook

Alles over Apple Arcade, de gamedienst van Apple

Apple's eigen gamedienst heet Apple Arcade. Tegen een vast bedrag per maand kun je alle games spelen. In dit overzicht lees je wat het kost en op welke apparaten je kunt spelen. Alles over Apple Arcade op een rijtje!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.