LG UltraFine 4K 2019

Vernieuwde LG Ultrafine 4K display nu verkrijgbaar in Apple Store

Groter en meer Thunderbolt 3-poorten

Apple biedt nu een vernieuwde versie van het LG UltraFine 4K Display aan met Thunderbolt-poorten en een groter scherm, maar met een lagere resolutie.

Nieuw LG 4K UltraFine display

Eerder deze week lekte het nieuwe LG 4K-scherm al uit via een gebruiker. Nu verkoopt Apple het externe display ook officieel via de eigen shop. Hij kost 749 euro en wordt verkocht naast de LG UltraFine 5K, die voor 1399 euro in de winkel ligt. De beschikbaarheid van het nieuwe scherm valt samen met de introductie van een vernieuwde MacBook Pro die voor het eerst beschikbaar is met een 8-core processor.

LG 4K UltraFine specs

Dit zijn de belangrijkste specs van het scherm:

Scherm Nieuw Vorig
Schermgrootte 23,7-inch 21,5-inch
Resolutie 3840 x 2160 4096 x 2304
Thunderbolt-poorten 2x 1x

Twee Thunderbolt 3-poorten
Zoals je in bovenstaande tabel ziet is de resolutie iets lager geworden, maar zijn de fysieke afmetingen van het scherm juist wat groter. Dit geldt nog steeds als een UltraHD (UHD)-scherm. Verder heeft Apple een tweede Thunderbolt 3-poort toegevoegd, waarmee je bijvoorbeeld je nieuwe MacBook Pro kunt aansluiten. LG levert een Thunderbolt 3-kabel mee die je notebook met een vermogen tot 85 Watt kan opladen. Je kunt er een tweede 4K-monitor mee koppelen, terwijl je de andere poort gebruikt om je MacBook Air of MacBook Pro aan te sluiten voor data-uitwisseling en opladen.

LG 4K UltraFine 2019

Verder is het scherm vrijwel gelijk aan het eerdere model, inclusief de prijs van 749 euro. De UltraFine 4K levert een helderheid van 500 cd/m2, ondersteunt de DCI-P3-kleurweergave met IPS en is voorzien van stereospeakers. Hij is in hoogte verstelbaar en heeft een vierkante voet. Er zitten geen knoppen op het scherm, omdat je de helderheid en dergelijke kunt regelen via een aangesloten computer. Aan de achterkant vind je een rijtje met 3 USB-C-poorten die 5Gbps bandbreedte bieden. De verschillen tussen USB-C en Thunderbolt 3 leggen we in een apart artikel uit.

LG UltraFine 4K 2019

Het originele UltraFine 4K-scherm kwam in 2016 op de markt en is in samenwerking met Apple ontwikkeld. Apple werkt zelf ook nog aan een eigen extern Apple Display voor professionals, maar die zal geen directe concurrent worden van deze UltraFine 4K. De kans is groot dat Apple dit scherm al op WWDC 2019 zal laten zien. Het zou gaan om een 31,6-inch 6K-model die later dit jaar in de winkel ligt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2019, 8:41
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen 4k, display, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.