iPhone 7 Plus renders Feld & Volk

‘Leveranciers beginnen extra vroeg met productie iPhone 7, vanwege complexer design’

Leveranciers van Apple beginnen extra vroeg met voorbereidingen voor de iPhone 7-productie. Het zou te maken hebben met een complexer design.

Apple volgt een vaste cyclus, waarbij steeds in september nieuwe iPhones uitkomen. Volgens nieuwe berichten beginnen ze daarmee dit jaar extra vroeg, om in september voldoende exemplaren van de iPhone 7 te kunnen produceren. De reden daarachter is dat er sprake zou zijn van een ‘complexer design’, al zal dat vooral betrekking hebben op de binnenkant.

iPhone 7 Plus renders Feld & Volk

iPhone 7 met complexer design

Volgens het schema dat DigiTimes presenteert, zijn de fabrikanten al bezig om voorbereidingen te treffen voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Ze willen daarmee extra vroeg beginnen. Dat betekent overigens niet dat de toestellen eerder in de winkel liggen, want Apple zou mikken op een datum eind september. Voorgaande jaren verschenen nieuwe iPhones ook tussen 21 en 25 september. De vervroegde activiteiten zouden te merken zijn aan het inhuren van personeel en vinden een maand eerder plaats dan gebruikelijk.

Volgens DigiTimes wordt de productie van de 4,7-inch iPhone 7 verdeeld tussen Foxconn en Pegatron. De grotere 5,5-inch iPhone 7 Plus (of Pro) wordt gemaakt door Foxconn en Wistron. De keuze voor Wistron is interessant, omdat dit bedrijf voor het laatst in actie kwam bij de iPhone 5c. Apple zou voor meerdere leveranciers hebben gekozen om de risico’s zoveel mogelijk te spreiden. Dat geldt ook voor onderdelen: zo zouden er twee leveranciers zijn voor de batterijen. Met het complexere design wordt waarschijnlijk bedoeld dat er nieuwe componenten en nieuwe productieprocessen worden gebruikt, waarvoor het personeel extra getraind moet worden. Dit kan te maken hebben met de verwachting dat de iPhone 7 waterdicht wordt, waardoor onderdelen nauw op elkaar moeten aansluiten.

Zelfde uiterlijk, intern anders

DigiTimes heeft wisselend succes met het voorspellen van details over nieuwe iPhones, maar ze hebben wel goede connecties met de toeleveringsketen. De iPhone 7 zou volgens eerdere geruchten een dunnere behuizing krijgen, zonder 3,5-mm koptelefoonaansluiting. Ook wekken gelekte tekeningen de indruk dat de toestellen er hetzelfde uit zullen zien als de iPhone 6- en 6s-serie. De antennestrepen zullen echter minder prominent aanwezig zijn.

In de iPhone 7 Plus zou 3GB RAM en een dubbele camera aanwezig zijn. Ook zijn er aanwijzingen dat er een magnetische Smart Connector aan de achterkant komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2016, 15:57
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.