iPhone 7 Plus renders Feld & Volk

Zo kan Apple de iPhone 7 dunner maken dan ooit

Apple kan de iPhone 7 dunner maken, door fan-out technologie te gebruiken. Daardoor wordt de mobiele chip nog compacter.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De huidige iPhones zijn al erg dun, maar de iPhone 7 zou nog dunner kunnen worden. Geruchten uit Korea geven hints hoe Apple de iPhone 7 nog dunner en lichter kan worden, ook al gaat het om enkele millimeters.


iPhone 7 Plus renders Feld & Volk

iPhone 7 dunner dankzij fan-out

Volgens de Koreaanse website ETNews kan Apple ruimte besparen, waardoor het toestel nog dunner kan worden. Daarvoor zouden ze een nieuwe fan-out-technologie willen gebruiken voor de antennemodule en de chip voor radiofrequenties. De fan-out bepaalt het aantal inputpoorten, waar je onderdelen aan kunt koppelen. Kort gezegd komt het erop neer dat Apple de chip in de iPhone kleiner maakt, terwijl toch hetzelfde aantal aansluitingen mogelijk blijft.

Ruimtewinst
Nu zal het aanpassen van een antennemodule en bijbehorende chip niet meteen spectaculaire veranderingen in het design teweeg brengen, maar als elke tiende van een millimeter telt kan het toch ruimtewinst voor Apple opleveren, wat ze zouden kunnen gebruiken om de batterij groter te maken. Of ze kunnen de kans aangrijpen om de behuizing nog dunner te maken. Gebruikers zullen waarschijnlijk het liefst een grotere batterij zien.

iPhone 7 in het najaar

De iPhone 7 wordt in het najaar van 2016 verwacht. Inmiddels zijn er al vrij veel geruchten over het toestel verschenen, zodat we een redelijk goed beeld hebben dat Apple van plan is. Het design zou lijken op de iPhone 6s, maar zonder de duidelijk zichtbare antennestrepen op de achterkant. Ook zou de koptelefoonaansluiting verdwijnen, waardoor je in de toekomst gebruik moet maken van Bluetooth of de Lightning-poort. De duurdere modellen zullen waarschijnlijk een dubbele cameralens krijgen, waarmee je scherpere foto’s kunt maken, ook bij slechte lichtomstandigheden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.